Första dagen på nya året!

En del av nyårskvällarna har jag firat ensam sedan 2014 då det blev skilsmässa. Något år har jag kollat stadens fyrverkeri vid Skeppsbron, bland annat med min syster, och en  gång var jag där på reporterjobb. Raketerna sköts tidigt på kvällen eftersom det var en familjefest, så vid tolvslaget var jag ofta hemma.

På krog har jag också tagit emot det nya året och en gång med en väninna hemma. För det mesta har jag inte haft några planer inför nyårsafton, det har fått bli som det blir.

Blinier, löjromsblandning och äkta champagne. (redigerat senare på kvällen, det var SIKrom)

Plötsligt kom jag på att min kollega Pia också firar nyåret ensam. Hon har två hundar och de har ofta varit väldigt rädda för raketerna som skjuts under flera dygn fastän det inte är tillåtet att avfyra dem hos oss under andra tider än från sex på nyårsaftonen till två på natten.

Vi beslöt att vi firar nyåret tillsammans med blinier, löjrom och champagne. (redigerat kl. 18.25, det var SIK-rom) 😀

Det bästa av allt är att huset hon bor i ligger på en sådan plats att inga raketer störde. Hundarna sov gott mest hela tiden och begrep nog inte ens att gårdagen var den där dagen då de ännu ifjol var skräckslagna.

Ännu i dag och i morgon kan jag ta det lugnt, behöver inte jobba. På söndag börjar allvaret igen då en ny tidning ska planeras och bli klar till den 8 januari.

Gott nytt år eller grått nytt hår 😀

 

16 reaktioner på ”Första dagen på nya året!

 1. Ett perfekt firande med andra ord. Hade en mycket orolig Elvis katt här runt midnatt och fram till kl 01 idag har han bara varit ute en kort stund, men det beror nog mera på vädret…. God fortsättning på nyårsdagen

 2. Har firat nyår ensam sedan skilsmässan och det är ok. Det tråkiga i år var att de började skjuta vid kl. 15 och fortsatte till kl 1. Minton brukar klara det men tyvärr blev han jätte stressad.
  Kramar från oss

  1. Usch, inte trevligt för vare sig dig eller Minton. Jag förstår inte riktigt varför det är nödvändigt med raketer… kul och vackert? Jo, förstås. Men då djuren blir så rädda, och man bränner upp pengar man kunde ge till välgörenhet.

 3. Sen många år tillbaka firar jag nyår och jul själv. Jag trivs bäst så och vill inte på annat sätt. Enda solk i bägaren är det dåliga tv-program som presenteras. (Jag nyttjar inte Netflix och liknande) och repriser är så billig lösning att jag förstår inte vad det är så bra med det. )
  Men jag hittar andra sysselsättning …
  God fortsättning på det nya året!😇

 4. God fortsättning till dig med!
  Ert nyårsfirande ser riktigt mysigt ut. Lugnt och stilla. Skönt att raketernas ljud inte nådde till kollegans hus.
  Vi har två hundar i vårt hus, en labrador och en liten söt blandrashund. Ingen av dom bryr sig om fyrverkerierna enligt ägarna. Årets fyrverkerier var helt fantastiska här, och rätt så tysta faktiskt. Klart man kan säga att kommunen bränt en massa pengar, men jag tycker att vi invånare är väl värda några ljuspunkter detta trista år.

  1. Om det finns nästan ljudlösa fyrverkerier är de ju mer än okay – kul!
   Jag har alltid gillat fyrverkerier fastän jag inte skjutit så mycket själv, men sedan har jag så många i bekantskapskretsen som säger att djuren är rädda.
   Alla djur är ju inte det, men många är.

 5. Så perfekt att ni två kunde fira tillsammans. Jag gillar ditt stilrena och lugna foto. Jag har en känsla av att jag redan har önskat dig gott nytt år men det skadar inte att göra det flera gånger. Gott nytt år Carita!

  1. Gott nytt år min bloggvän!
   Ja, det blev en trevlig nyårskväll med en god vän och hennes hundar.
   Mestadels har jag varit ensam vid tolvslaget och det har också varit ok.
   Kram!

  1. Ja, visst hittar man sällskap om man är öppen och hör sig för – vem annan är ensam, vem vill ha sällskap?
   Men jag har också firat nyår ensam och det har varit helt okay.
   God fortsättning och kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.