Fem en fredag, Gott Nytt 2021!

Många oskrivna blad i livets dagbok. Foto: Pixabay

Hos Elisamatilda svarar vi i dag på frågor om året som gick och om det nya året!

Vad var det bästa med det här året?
– Om vi talar om 2020 så är jag glad för att jag hölls frisk, coronan till trots och att tidningen Nya Östis fortsatte komma ut och fick många nya prenumeranter. Också det att vi lärt oss mycket av coronan, vad vi har att vara tacksamma för,  att distansjobb funkar osv. Jag har känt att året varit lugnt på ett bra sätt, fastän det även präglades av corona-oro.

Vad ser du fram emot med ett nytt år?
– Ett nytt år är alltid som många oskrivna blad, det finns mycket att känna förväntan inför. Jag hoppas att vi får ett eller flera vaccin som gör att coronan inte längre har så hårt grepp om oss. Jag ser också fram emot att fortsätta jobba med Nya Östis och utveckla tidningen. Mest ser jag ändå fram emot våren och sommaren.

Vad var din största upptäckt under året?
– Väldigt svår fråga. Kommer inte på något direkt och entydigt svar. Kanske att jag och många medmänniskor ofta klarar mer än vi tror. Och då tidningsjobbet är min livsstil har jag insett att de tankar jag har om innehållet i vår tidning verkar bära, tillsvidare har antalet prenumeranter ökat sakta men säkert.

Hur blev det ett kärleksfullt år?
– Många visade omtanke för varandra på väldigt olika sätt under detta nästan fullånga corona-år.

Vad tar du med dig från 2020 in i 2021?
– Att jag ska ge mig själv  mer fritid och på alla sätt vara barmhärtig mot mig själv. Ändå utan att på något sätt glömma de människor som älskar mig, som står mig nära och som stöttar mig.
Och så ska jag sopa ut energitjuvar ur mitt liv.

26 reaktioner på ”Fem en fredag, Gott Nytt 2021!

 1. Intressanta svar. energitjuvar tar mycket kraft och tid, gjort ”slut” med ett par såna, Visst är det så att vi klarar mer än vi tror, upptäckt det några ggr under livet inklusive nu under pandemin. Gott nytt år!

 2. Det är kul att läsa olika svar på frågorna.
  Energi tjuvar gör mycket skada. Jag städade bort dessa för några år sedan och det känns så skönt.
  Sköt om dej
  Kram Anki o Minton

  1. Ja, du har rätt – de gör stor skada.
   Jag försöker länge kämpa och vara vänlig med allehanda ”figurer” i mitt liv.
   Men i något skede inser jag att saker och ting inte kommer att förändras hur mycket jag än försöker vara saklig och snäll.
   Kram!

 3. Energitjuvar finns det tyvärr gott om i världen och jag är så trött på dem som finns i mitt liv som jag inte kan bli av med, men iom hemmavinn så har de blivit mindre jobbiga. Kul med att tidningen går bra!

 4. Blir alltid så glad att läsa om Nya Östis. Du verkligen brinner för tidningen och jag tycker det är helt underbart att ni stadigt ökar antalet prenumeranter. Det betyder ju att du och dina kollegor gör ett kanoooon jobb med tidningen.
  Energitjuvar har jag sopat ut ur mitt liv för länge sedan. Hade i och för sig bara två stycken, men det var två för många;-)

  1. Jättefint att du fick bort energitjuvarna ur ditt liv! Jag ska också aktivt jobba för att få bort de som finns i mitt liv.
   Ja, tidningen är en livsstil för mig. Jag var inte en enda dag helt ledig under jul- och nyårshelgen, men jag jobbade då bara 1-3 timmar per dag istället för 9-10.
   Då var det en njutning att få planera i lugn och ro, att inte bli avbruten av samtal och pling från andra kanaler.
   Vi har faktiskt nyligen gjort tidernas rekord då det gäller antalet prenumeranter – jag är SÅ glad!

 5. Jag lånar gärna sopkvasten av dig, den som får energitjuvarna att försvinna!
  Kul att det går så bra för tidningen, annars är intrycket att små tidningar går på knäna, min lokaltidning har gått ner i antal nummer i veckan, från att ha kommit ut 6 dagar i veckan kommer den nu ut endast tre.. Dock uppdateras ju den digitala versionen ständigt då något händer, jag klarar mig bra, men många som är vana vid papperstidningen har lessnat och slutat prenumerera.
  God fortsättning !

  1. Vår tidning kommer ut bara en gång i veckan och är därmed kanske lite mer av en tidsskrift än en nyhetskanal.
   Vi har en webbsida men där lägger vi bara ut korta teasers (krokar som ska locka till läsning av papperstidningen).
   Vi satsar enbart på papperet, det digitala ger inga inkomster till oss.
   Det som folk gillar med Nya Östis är att vi skriver om helt vanliga saker, om sånt som ska hända och som har hänt, vi har personintervjuer och mycket mer.
   God fortsättning!

 6. Ett nytt år känns alltid speciellt – och på något vis alltid hoppingivande.
  Ja, energitjuvar ska man akta sig för … har haft några, men lyckligtvis lyckats leda bort dem ur mitt liv 🙂
  Jag önskar dig allt gott på det nya året!
  Kram

 7. Visst är man glad över att man klarat sig från coronan så här långt. Hoppas vaccinet kommer snabbt som ögat nu!
  Tror att en hel del av dem som är i arbetslivet kommer att fortsätta arbeta på distans.
  Att se framåt med förväntan är det som gör livet så värdefullt. Och att ge sig själv egentid, men också ta tillvara på dem man älskar och tycker om, och inte tillåta energitjuvarna att snylta på min tid! Det är ett ständigt pågående arbete, att se vilka de är, och förpassa dem till papperskorgen.
  Ha en god fortsättning på det nya året!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.