En viktig dag, känns det som

Ikväll ska jag se på installationen av John Biden, USAs nya president. Tack och hej till Trumpen, inte en dag för tidigt. Han lär nu inte bli osynlig efter detta, men han borde inte ha lika stor makt som tidigare…

På förmiddagen blev jag så glad av solen som speglade sig i fönstren till huset mittemot.

Då det var så väldigt kallt några dagar och sedan blev varmare bildades iskristaller på balkongfönstret. Några dagar senare såg det ur så här. Snön har fallit ner från sovrumsfönstret men lite hänger kvar utanför balkongen fortfarande.

Östra Tullgatan i Lovisa. Huset jag bor i står till höger. Huset rakt fram är det som heter Corona… kanske inte så lustigt i dagens läge 😀
I huset till vänster finns bland annat ett par bokföringsbyrån, en av dem anlitar jag själv.

Fick i dag äntligen ett antivirusprogram avinstallerat och ett annat installerat, med experts hjälp. Det gamla hade börjat ställa till med problem för mig på många olika sätt, och av antivirusprogram väntar jag mig motsatsen… att det skyddar mig. Jag vill också få tag på support då jag behöver, inte tvingas skriva den på engelska till Irland.

Och så är det fullmäktigemöte i kväll i Lovisa. Kollar det samtidigt som jag kollar Bidens installation.

28 reaktioner på ”En viktig dag, känns det som

 1. Äntligen nu hoppas vi att det blir lugnt i USA. Tyvärr kommer den före detta att höras även i fortsättningen.
  Så vacker bild på solen genom gardinerna.
  Kramar från oss

 2. Det vill Trump också. Han vill starta ett nytt parti. Det stod i någon tidning jag läste under dagen. Nu har vi haft strömavbrott i en timme, och precis fått tillbaka strömmen. Hoppas den stannar kvar hela natten, det är ett förskräckligt väder utanför huset. Det snöar blåser, och är bara -1,5 grader.
  Svante

   1. Undrar om han har så mycket pengar kvar, när hans huvudsponsor lämnat honom.
    Svante

   2. Ska strömleveranserna vara, som de är i Kårböle numera så hinner man ju inte se några nyheter i datorn. Det allra värsta är att jag vaknar när allt blir svart.
    Svante

   3. Jag vaknar av att det blir alldeles för tyst. Ingen kyl, och frys, ingen pelletsbrännare. Invanda ljud, som gör att jag vet att allt fungerar. Kommer det senare på kvällen kring 23:00 en snöröjningsmaskin in på tomten, underlättar det inte för sömnen, men för ryggskadan, och lungan.
    Svante

 3. Kollade Bidens installation live på BBC och CNN. Riktigt intressant. Det var första gången jag följde en presidents installation och jag bloggade också om den.
  Stort GRATTIS till solen. Här var det supergrått med lite snö hela dagen. Så att tilla på installationen som ägde rum i strålande solsken var riktigt kul faktiskt:-)

  1. Jo, namnet kom ju till för 10-15 år sedan (vet inte hur gammalt huset är, men det är nyare än många andra i närheten).
   På den tiden tänkte ingen på viruset, och de som bor i huset skojar fortfarande om det att de spelar brädspelet corona och dricker ölet corona 🙂

 4. Ett helt annat ljud i skällan under denna installation. Det är med en lättnadens suck vi satt bänkade framför TVn vi med.
  Tror faktiskt inte vi hör så mycket från Trump framöver…. Kanske jag har fel, men har kommer att ha händerna fulla med allt det som han ställt till med de senaste fyra åren och konsekvenserna från dessa handlingar plus att hans personliga finanser är allt annat än lysande. Kanske han håller sig undan och slickar sina sår ett tag, men jag tror faktiskt inte att vi hör mycket av honom igen… Fast jag kan ju ha fel….

  1. Ja, vi hoppas att han har fullt upp med egna problem 🙂
   Hos oss talar man mycket om att han grundar ett eget parti och att han har så mycket pengar att han gör vad han vill.

   1. Han kanske försöker…. men jag tvivlar på att han lyckas grunda ngt eget parti. Vi får ju se… hans egna finanser är som sagt i gungning. Deutsche Bank vill, tillsammans med andra finansjättar inte längre ha med honom att göra. Jag tvivlar på att vi får höra mycket mera av den lilla, lilla pojken….. 😉

   2. Det skulle vara bra så, om du har rätt.
    Jag hörde om det där med tyska banken – bra att NÅN reagerar. Jag har haft för mig att DT gör vad han vill, hur han vill och när han vill.
    Men kanske det äntligen är slut på det nu.

 5. Jag kollade på ABC News när Biden blev insvuren som Usa´s 46 president,blev lite impad av att han inte stirrade ner i manus när han höll sitt långa tal..Hur som helst,skönt att Trumpen är borta,men han har väl inte tystats..Haé Kram.

  1. Ja, jag undrade också lite om han ändå kunde läsa det via nån skärm nånstans.
   Han har ju haft problem med stamning t.ex.
   Och att kunna hålla ett sådär långt tal utantill verkar ofattbart. Men kanske han gjorde det, utan stöd.
   Ha det gott du med – kram!

 6. Blir nog en bra president tror jag. Här har varit runt 30 grader nu i över en vecka så jag fryser hela tiden och det går åt massor med ved. Nu är det bara 15 grader och snöar och snöar. Ska visst bli 40 cm till och vi har en meter sedan förut så jag hatar vintern som sjutton och lider av både kyla och igensnöade vägar.

  1. Minus trettio är för mycket… men vi kan ju inte bestämma.
   Jag gillar inte heller mörker och kyla. Vit snö är vackert, men varje dag nu längtar jag till våren, lite mer värme, sol – ljusare och längre dagar.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.