Veckans ord – RESA

I dagens läge reser åtminstone inte jag. De längsta resorna jag har företagit mig de senaste månaderna är till Kuopio på innebandymatch i höstas. Utöver det har jag besökt grannstäderna Kotka och Borgå. I februari 2020 var jag i Stockholm, före pandemin bröt ut.

Blää för coronapandemin, säger apan i Gibraltar. Den bilden tog jag 2018 då vi var på läsarresa i Andalusien och gjorde besök bland annat i Gibraltar.

Nu inskränker sig mina resor till dem jag gör via teven. På den svenska kanalen Godare blir det matresor och många andra sevärda reseprogram visas också. Norge runt är kul och ett annat program som visar Norge från luften.

Fyra tisdagar får jag också resa till Mandelmanns gård. Bilden tagen via teverutan.

35 reaktioner på ”Veckans ord – RESA

 1. En resa behöver inte vara så förskräckligt lång. Jag har 8 mil tur, retur affären i Färila, och jag anser att jag utför en resa. Jag var där idag, innan snöovädret drog in över Norrland.
  Svante

   1. Men mat, och andra förnödenheter kan du handla på hemorten. Jag kan bara få restaurangmat på hemorten, och den är för dyr för en pensionär.
    Svante

   2. När jag köpte huset i Kårböle, fanns Butik, Frisör, Distriktssköterska, Bilverkstad och Bensinstation. Nu finns en Automatstation för bensin, och Värdshuset Pilgrimen kvar.
    Svante

   3. Det blir bara åldringar kvar, och så några, som sköter om åldringarna.
    Svante

 2. Det finns ju faktiskt också några resebloggar som kämpar för att ”överleva” utan att kunna resa alltså. Freedomtravel lyckas fantastiskt bra med att skriva reportage från olika länder som de besökt innan pandemin, men som de aldrig skrivit om. Nu har dom gjort det: https://www.freedomtravel.se/.
  Helena som skriver de flesta inläggen är en otroligt duktig skribent. Dessutom tar de fantastiskt fina bilder.

 3. Det är verkligen stop på resandet just nu men det är tur vi kan få resa via TVn och böcker i alla fall.

 4. Snart, snart börjar vi nog resa igen…. Jag går och drömmer om en snabbresa hem till Finland i sommar… Så länge jag och alla mina nära och kära är vaccinerade…. Bara att vara tålmodig….

  1. Hoppas verkligen att det lyckas redan i sommar med en resa för er!
   Jag tror att jag kan få vaccinet först i höst, så jag förbereder mig på att leva med covid-restriktionerna fram till årsskiftet 2021-2022.

 5. Vad kul att du har en bild på min fästman i Gibraltar!
  När man kunde resa åkte jag ofta som guide till Gibraltar på höstarna och besökte aporna, flera gånger i veckan.
  Nej, resande är det inte mycket av, men vi hoppas på nya bättre tider.
  Trevlig helg!

 6. Heisann, smart å ta reisene via TVen nå, så kan man se hvor man har lyst til å reise når mulighetene byr seg. Her står Korsika og Portugal øverst på lista – og Armenia og Georgia, kanskje Bulgaria… Vi får se hva vaksinene kan utrette! Ha ei flott uke ;:OD)

 7. Nej, de yttre resorna är det inte tal om nu men tur vi har fina minnen med oss. Jag försöker göra inre resor nu när jag väntar på att de yttre ska komma igång. Och det går ganska bra.
  Önskar dig en fin helg.

 8. Ja, så är livet numer … inga andra resor än för att handla det nödvändiga. Jag gör som du och reser via tv:n 🙂

 9. Å ja nog kan en resa utan att resa 🙂
  Bilden på apan får mig att tänka – saknar resa, rest klart, trött på att resa eller trött efter resan!
  Om du vill ha mer av Norge, kanske NRK play där serien Der ingen skulle tru finns, den har gått på Svt också. Apropå resa och komma hem.

  1. Just nu saknar jag inte resandet egentligen. Man vill ju inte åka nånstans då tanken finns om att man kan bli smittad…
   Och jag försöker tänka… långa köer, väntetider, dåligt med sömn, tidig väckning för att komma iväg med ett billigt flyg…
   Bättre att stanna hemma 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.