Veckans ord – BLIXTRA

Känns nog lite som fusk att ta en bild från en bildbank, men hur jag än har tänkt och funderat och försökt vara kreativ kommer jag inte på någon bra egen bild. Såsom bloggkompisen BP skrev kan någon blixtra till, det var bra tolkat, men jag ville inte heller stjäla hennes idé.

David Mark har tagit denna bild till Pixabays bildbank. Bilden är faktiskt tagen i Finland.

Det är Susanne som håller i den här veckoutmaningen.

En gång då jag var barn eller mycket ung såg jag en blixt slå ner i ett träd ganska nära huset där jag bodde. Samtidigt formades ett eldklot. Det löpte otroligt fort längs en elektrisk linje till grannens hus, åkte in via skorstenen där och kom sedan ut på gården. Familjen hade lyckligtvis haft dörren öppen eller snabbt hunnit öppna den så att eldklotet kunde komma ut och slockna där.

24 reaktioner på ”Veckans ord – BLIXTRA

 1. Så gulligt av dig att avstå från att ”stjäla” min idé. Det hade du inte behövt göra Carita. Jag inspirerar gärna mina bloggkompisar till stordåd:-) Tusen tack för länken!

  Pixabay-bilden är helt fantastisk. Tänk att få till en sådan bild. Har förstått att vi ”amatörer” som deltagit i temat inte lyckats med konststycket att fota en blixt. Ama lyckades i och för sig med en filmsnutt, men ändå.

  Minns också blixtarna som mera dramatiska när jag var liten. Tyckte det var så spännande att spana in dom med pappa, medan min stackars mamma var rädd.

  1. Känns alltid som fusk med bildbank, men då jag inte kommer på andra lösningar är jag inte för sträng mot mig själv 🙂
   På något sätt vara åskan mer dramatisk i vår barndom. Då vi inte hade kärnkraft i Lovisa kom ovädret in från havet med kraft.
   Nu stannar det ofta där ute till havs och många säger att det beror på att vi har kärnkraftverket där ute.

 2. Heisann, ikke alle unt å ta slike bilder, synes det som om…. og har vi det, finner vi dem ikke igjen til denne utfordringa! Felles skjebne, felles trøst!

 3. Smart av dig! Imponerande bild av ett blixtrande vackert åskväder! Minns många skrämmande åskoväder från barndomen … undrar om det var mer åska då? Det känns så.

 4. Bilden är jättefin, lånat går också bra tycker jag! Först fick jag för mig att det var människor i vattnet, men kolla lite mer 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.