Strömfors bruksmiljö i vinterskrud

Det var mycket lugnt på bruksområdet i Strömfors i dag. Solen sken från en klarblå himmel men vinden var isande kall.

På sommaren brukar här sjuda av liv. Också sommaren 2020 var det livligt då många valde att fira semestern hemma i Finland. Strömfors bruksmiljö är unik och nu vill Lovisa stad sälja en del av byggnaderna här. De kostar att underhålla dem och stadens förhoppning är att någon som har kunskap och intresse såväl för renovering som för turism kunde ta över en större helhet. Alla byggnader är inte till salu.

Fullmäktige beslöt att försäljningsärendet måste beredas på nytt för att det fanns så många oklarheter kring det. Företagarna på området har känt sig oroade. Vem köper och vad händer sedan?

Följetongen fortsätter men en förhoppning är att ändå så fort som möjligt få nya ägare till de byggnader som är till salu.

Det här valet att presentera bilder kallas Murverk i WordPress. Helt ok tycker jag. Funkar då man kollar på stationär dator, ska något tag kolla hur det ser ut via smarttelefon. Har ännu inte lyckats klura ut hur man får in bildtexter här.

19 reaktioner på ”Strömfors bruksmiljö i vinterskrud

 1. Du klurade iaf ut hur man lägger upp flera bilder bredvid och under varandra. Rätt så snyggt tycker jag. Men det var nog mest den underbara bakgrunden – solen alltså som gjorde att jag föll för inlägget;-)

  Svar: Kollar du aldrig dina inlägg – hur de ser ut på nätet alltså? Du hade alltid en rubrikbild och olika ”flikar” under bilden. Nu är det bara en huvudrubrik ”Debutsky’s Blog – Inne i huvudet på en författare” och en underrubrik ”Ironi blandas med egensinnig humor. Ibland kan inläggen ta ett och annat allvarligt galoppsteg.” Inget mer. Rätt tråkigt om jag får vara ärlig, åtminstone för nya läsare som ju gärna vill ha en eyecatcher. För oss som följt dig i många år spelar det kanske inte någon större roll, men aningen tråkigt är det. Kan bara säga att jag är SÅ GLAD att jag inte hoppade på WP-tåget. Är inte nöjd med Blogspot/Nya Blogger heller, men programmet kostar åtminstone ingenting. DS.

  1. Jo, jag är ju hela tiden vid stationära datorn, förhandsgranskar inlägget, men under mitt eget foto har jag inte haft några ”flikar”.
   Det är bilden av mig själv som försvunnit och jag försökte få in den igår med det gick inte.
   Jättesvårt att reda ut det här på distans 😀

 2. Bildtexten får du genom att välja en ram runt bilden/fotot. På min surfplatta trycker jag endast på fotot efter att jag lagt in det i MIT inlägg. . En smal ram uppenbarar sig kring fotot och skapar plats att skriva text under bilden. Lycka till!

 3. Vet nån av er här om det finns nån sida på WP där man kan hitta bloggar på ett bra, sätt efter ämne eller popularitet? Jag tycker det är väldigt svårt att hitta bloggar. Söker på ord i sökfältet med tycker knappt jag får träffar… 🤔

 4. Jättefin fotoserie med gamla röda hus och klarblå himmel! Hoppas verkligen att husen hittar rätt ägare som tar väl hand om dem. Wp-omgörningen är lite påfrestande ibland men efter ett tag går det hyggligt. Jag håller mig dock till säkra kort, man vet inte alltid hur det ter sig när det blir publicerat annars.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.