Dagarna ljusnar minut för minut

”Höstvisan” är en vacker sång. Men där sjunger man ”dagarna mörknar minut för minut”.
Jag vill vara positiv och säga motsatsen, för nu är det ju den som gäller.

Så här såg det ut när jag tittade ut genom sovrumsfönstret då klockan var fem över sex och solen höll på att gå ner.

Som ni ser testar jag nu en del nya saker med WordPress. Rundade hörn på bilderna. Helt ok. Inte min smak direkt men jag ska se hur man får flera bilder bredvid varandra, som nåt slags mosaik.

På balkongen har solen kommit så här långt. Men den värmer inte direkt ännu. Vi hade -2 grader i dag och kall blåst, så enligt telefonens väderapplikation kändes det som -8 och så sant som noterat var det 🙂

21 reaktioner på ”Dagarna ljusnar minut för minut

 1. Det är så skönt att ljuset är tillbaka. Fortfarande kalla nätter men det blir varmare.
  Lycka till med ny WF
  Kramar från oss

  1. Statistiken är lite svårare att hålla koll på men månne jag inte lär mig det nya där också 🙂
   Vi har ännu minusgrader här och kalla nätter, ska vara -12 i natt – men sakta går vi mot våren och sommaren – som jag hoppas blir lagom solig och varm. Vi behöver det nu efter över ett år med corona.

 2. Jag försöker hela tiden få bloggen att se ut, som när jag startade den, men WP gör allt för att det ska bli svårare, och svårare.
  Svante

 3. Kan intyga att det känns väldigt mycket kallare när det blåser mycket och kallt. Känner av det varje dag när jag är ute med vovven. Fast solen värmer redan när man hittar ett skyddat ställe.
  Underbart att det blir ljusare. Det går fort nu.

  1. Ja, det går fort – hoppas april blir en varm vårmånad – vi behöver sol, värme och grönska nu mer än nånsin känns det som.
   Och där som det inte blåser – där värmer solen precis som du skriver 🙂

 4. Du verkar inte vilja ha en header/rubrikbild;-)
  Som före detta grafisk formgivare får jag ståpäls, fast tvärtom om jag ser sådana ovala bilder. Runda foton kan vara okej om inläggets text passar, men oval…
  Vet inte om du följer Anki eller Freedomtravel. Båda två är WP-experter.
  Fint väder hos dig! Det var det här också efter klockan 16, vill säga. Blåst och kring 0 grader. Men dagarna ÄR längre, absolut:-)

  1. Jo, de där ovala bilderna var nog inga höjdare 😀
   Jag vet inte vad du menar med header/rubrikbild. Har jag haft sådan förr? Var finns den?
   Det finns mycket nytt och spännande i min WP nu så jag ska testa mig fram. Vill ändå inte göra för stora ändringar på en gång, det är lite som när man förnyar layouten på en tidning. Man får inte göra så mycket att läsarna inte alls känner igen sig.

   1. Nu vet jag ju inte om din WP är på engelska, men OM den är det gör så här:
    Gåt till: Site-design-customize. Där kan du ändra färger och former, bakgrundsbilder. Välja och vraka och spendera timtal på att ändra utseendet på din blogg. Glöm inte att spara emellan förstås! Lycka till!

   2. Jo, där har jag ofta varit för att välja bakgrundsmönster/färg. Men något foto av mig själv får jag inte längre in och något annat slag av header vill jag just nu inte ha, så kanske BP menade att det var en sådan som fattades? I gamla WP hade jag en liten bild av mig själv.

   3. Gå till den sista sidan där du loggar ut från WP. I det vita fältet till höger borde du kunna klicka på ditt foto av dig själv och byta ut det. Till vänster ovanför ’logga ut knappen ’ borde ditt nya foto av dig själv synas. Lycka till!

   4. Det fotot är helt ok och det syns som min så kallade ”avatar” – men då jag vill ha ett foto som en header under rubriken på startsidan går det inte. Ska kolla om fotot var för stort eller varför WP inte godkände det.

   5. Det kan ju bero på att ditt ’tema’ för din blogg måste bytas ut för att få med ett foto där….? 🤔
    Bara att testa sig fram. 😃

   6. Fick fotot dit nu men det blev jättestort 🙂 Jag kanske varierar det senare, med årstidsbilder från Lovisa, såsom du har på din blogg från Minneapolis.

  1. Nä, förutom då att bilden av mig själv fattas under rubriken Debutskys blog på startsidan.
   Här finns mycket att klura ut, så här får man också dagarna att gå 😀

   1. Jag har svårt att få in en bild så den syns i runda bredvid namnet när jag gör inlägg… Tycker att jag lagt in den men tror inte den är där…

   2. Jag har ju nyss börjat. Valde WP då de tydligen är störst. Men tycker det är omöjligt hitta bloggar att följa. Söker och söker men kommer vara till samma! Borde väl finnas nån topplista även här som på andra bloggställen🤔 Mycket är på engelska – jag vill följa svenska aktiva bloggar.

   3. Det finns nåt ställe där man kan hitta svenska och finlandssvenska bloggar men jag minns inte på rak arm var och hur.
    Att hitta enbart WP-bloggar kan vara svårt. Då man söker efter lästa och populära bloggar kan de ju finnas på vilka portaler som helst.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.