Vardagslycka, kort promenad

Nu ska den nya WordPress-layouten testas. Ingen aning om hur det kommer att se ut i slutändan då jag är klar med detta inlägg, men skam den som ger sig när nymodigheter kastas i fejset på en utan att man bett om sånt. Kanske dom tror att gumman slutar blogga bara dom moderniserar tillräckligt mycket. Tji ska dom få!

Tomt ser det ut och tomt är det då inga kunder får sitta här och äta, endast take away gäller. Här fanns en kock och en som tog emot beställningar. De syns inte på bild 🙂

Vardagslyckan bestod av en kort promenad med stavar, 300 meter i en riktning och knäet höll! Nu ska jag gå oftare med mina stav-vänner.

Här köpte jag veckans lövbiff med bearnaisesås och pommes frites. Fick också sallad, bröd och en chokladbit.

Portionen ser kanske inte så läcker ut efter att ha skumpat i en take away-låda i min ryggsäck då jag gick hem. Men det är smaken som räknas och det att jag gärna understöder våra lokala restauranger i dessa tuffa tider.

26 reaktioner på ”Vardagslycka, kort promenad

 1. Jag har precis ätit själv, stekt kassler, potatis, och sallad. Jag tog ingen bild på portionen.
  Svante

   1. Jag äter alltid upp den mat jag tillreder, och jag fixar käk en gång per dag. Jag är uppfostrad att alltid äta upp det som fanns på tallriken.
    Svante

   2. Jo, så försökte man uppfostra mig också. Men gillar jag inte maten, t.ex. på restaurang, lämnar jag den och säger till vad som var fel. Är det för stor portion lämnar jag också. Då man serverar sig själv hemma är det lite enklare att ta rätt storlek och välja rätt mat, men det händer nog även hemma att jag slänger mat.

   3. Jag har slutat gå på restaurang, så det problemet ställs jag inte inför. Det var så sällan restaurangerna slog mig vad gäller tillredning av mat. Priserna gör det också mindre kul att besöka näringsställena.
    Svante

 2. Blogspot, min bloggplattform varnade åtminstone två månader i förväg att ”Nya Blogger” var på G. Tycker fortfarande att den gamla versionen var mera lättarbetad. Din blogg ser helt okej ut, bortsett ifrån att du blivit av med rubrikbilden. Men det var kanske med avsikt från din sida.

  Maten såg helt ätbar ut. Det är ju alltid vanskligt att bära hem mat, speciellt i en ryggsäck. Ja, åsså måste man ju värma upp maten också, vilket bearnaisesås inte mår så värst bra av;-)

 3. Jag köpte krämig pastasallad med Lax igår, och nattens större del fick jag vara på toa. Matförgiftning 🤢? Trodde man kunde lita på Kajsa Varg butiken. 😢

 4. Härligt att knäet långsamt men säkert håller. Bra att stöda lokalt! Vi gör likadant och köper hem mat även om våra restauranger nu är öppna. Att äta inne på restaurang med en massa främmande människor är inte att råda i dessa tider.

  1. Nej, precis, – vem vill käka på restaurang i dag. Eller vill – javisst! Men fiffigt är det ju inte.
   Våra restauranger är stängda åtminstone 1,5 vecka till.

   1. Hoppas åtgärderna får ner på smittspridningen och att folk orkar fortfarande följa rådande restriktioner.

   2. Nu säger dom att vi ska hålla ut till maj månad, sommaren ger lite större friheter.
    För mig går det bra, jag är rätt van vid att vara ensam och har ju jobbet hemma. Men många företagare tycker jag nu synd om.

 5. Det tar ett tag innan man vänjer sig med den nya blockredigeraren, men när man kommit in i det så är den bra. Jag kan fortfarande, om jag vill … återgå till den klassiska redigeraren, via adminpanelen.
  Hur som helst så ser det helt OK ut i detta inlägg!
  Önskar dig en bra torsdag!

  1. Jag kunde länge gå tillbaka till den klassiska redigeraren men nu hittar jag inte längre dit.
   Kanske helt bra att öva med den nya också 🙂 Men bildtexter får jag inte in, fastän WP säger ”skriv bildtext här” och så gör jag det, men ändå blir det vanlig brödtext i inlägget. Kul om du kan hjälpa lite om jag stöter på större problem 🙂

   1. Jag är ingen expert på WP:s nya blockredigerare, men har kanske hunnit lära mig en del med tiden … så fråga om det är något – kanske kan jag hjälpa dig. 🙂

   2. Som sagt ja – hur får man bildtexter under bilderna? 🙂
    Var hittar DU den klassiska redigeraren, mitt är nu helt borta. Men i och för sig är det bra att jobba med den nya, här finns ju nog en hel del intressant och bra.

 6. Jag tycker mig minnas att WP skrev något om att förändringen görs för att det skall bli lättare att blogga på telefonen, t.ex.. Och de som gör dåliga förbättringar är ju tyvärr alltför ofta sådana som är alltför kunniga och inte gör det praktiska arbetet (bloggar) själva. Oj, vad jag laddade en gång åt firman som gjorde skolans administrationsprogram…

  1. Jag har bloggat via telefonen bara då jag varit utomlands… det var helt ok men inte min grej ändå.
   Jag skriver med tiofingerssystemet och det kan åtminstone inte jag göra via telefonen 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.