Ny WP utan att jag fått veta något…

Det grämer förstås en betalande kund att inte få veta nånting då ett bloggverktyg ändrar utseende. Jag har hittills kunnat använda den klassiska redigeraren och gillat den – men vips var den borta!

Jag antar att den här nya också är helt okay bara jag kommer underfund med alla finesser.

Det oaktat tycker jag att det är fräckt att man inte meddelar användarna nånting… speciellt då jag INTE har en gratisversion utan betalar en ganska ansenlig summa i året…

Kanske jag lovprisar nya WordPress ännu någon dag… få se!

38 reaktioner på ”Ny WP utan att jag fått veta något…

  1. Jag försökte visualisera att det var VISSET av WP att göra som dom gjorde 🙂 Tror att jag kan bli du med den nya redigeraren, tar bara lite tid. Ser ju inte direkt annorlunda ut på bloggen. Bildtexterna funkar inte men det är ingen större katastrof.

 1. Oj, har du haft den gamla ända tills nu??? Den nya skulle komma i juni, sen i augusti, sen blev det uppskjutet igen…. Jag har använt den nya sen – – – ja, flera månader. Tycker den är lite klumpig med en massa klickanden för att få in t.ex. en bild, men man får väl bara ta tid… Har inte riktigt hittat nån fördel med den här nya, men jag är inte precis ”nymodighetshyllare”… För mig har det fungerat helt ok, men Anita i Södertälje hade en hel del problem, påstod hon. Så… meddelats har det nog, men kanske du inte såg och reagerade i somras…

 2. Hm, konstigt.
  Hos mig höll de på och förvarnade lääänge före och många gånger: ”Testa den nya blockredigeraren bla, bla, bla”.
  Jag vägrade in i det längsta, men det tog inte lång tid innan jag vant mig och till och med började gilla den. 🙂

  1. Ja, man undrar varför dom inte frågar användarna – inte bryr sig… vi betalar ju. Men kanske det inte gör nåt för dem om några tusen sura användare slutar… de får nya istället.

 3. De har förstört så mycket. Jag har brottats med den nya säkert i ett år snart. Men ogillar den fortfarande. Framför allt bildsättningen och kalendern. Det tar längre till också att få inlägget som man vill. Och retar mig att bilden är per automatik är vänsterställd, när jag vill den på mitten. Så jag får ställa om varje gång.

   1. Jag kanske inte förstår vad du menar om den ser ut som förr men ändå behöver pyssla. Vad är annorlunda då?

   2. Alltså själva redigeraren, där man lägger in text och bild och annat ser mycket annorlunda ut och där finns massor av val man kan göra.
    Intressanta i och för sig! Sedan kan slutresultatet se ut som tidigare, läsaren märker inget. Förutom nu i dag då kanske då jag första gången lade ut bilder enligt mallen ”Murbruk” – flera bilder från Strömfors bruk.

   3. Jag använde förr galleriets olika lösningar men slutade i samband att läsaren kom och bilderna blev väldigt små även på storskärm. Jag har inte kollat galleriet sen dess.

   4. Det konstiga är att fastän jag sparat ett inlägg enligt en viss mal/stil så kan det se annorlunda ut följande dag. Fastän jag inte gjort ändringar själv…

   5. Det låter jobbigt. Jag vet inte hur mina inlägg ser ut i bloggen, jag ha4 int3 varit inne där sen jag upptäckte läsaren. Och där ser ju allting likadant ut. Lite synd men det har ju också sin charm.

   6. Håller med. Jag är också less på deras ändringar. Och jag trodde att de gjorde så för de vill att gratisbloggarna ska betala och då blir det enklare. Tydligen hade jag fel.

   7. Ja, dom har inte frågat oss som betalar heller. Vi är ju hundratusentals som använder WP, så de räknar säkert med att vi bara finner oss i allt och inte slutar använda/inte protesterar 😦

   8. De har lagt ut det till folk som ville testa. Det var möjligt att testa och återkoppla. Men alla har ju olika uppfattningar.

   9. Kunde ganska länge använda den klassiska gamla redigeraren, men nu är den borta – och man kan inte annat än acceptera och kämpa på för att lära sig nytt 🙂

   10. Den klassiska hoppar in ibland. Undrar också varför. Men det finns alldeles för många obesvarade varför. 🙃

   11. Jo, det finns det – inte lär man få svar i första taget om man vänder sig till helpdesken eller chatten – man borde kanske försöka…

 4. Här har jag inte kunnat använda den gamla redigeraren på ett bra tag nu. Den nyare är inte alls svår att använda heller. Lycka till!

  1. Inte direkt svår – nej, men mycket nytt och annorlunda – säkert bra för hjärnan att gymnastisera 🙂
   Skulle vilja få fler emojin med, men lyckas med dem bara via telefon.

   1. Ja likadant här. Endast en emoji går att lägga in i gången, men det går ju att ta fram dem igen på skärmen och lägga in en till om man vill. Lite bökigt bara. 🤔

   2. Jag hittar inte ens emojin via min WP, jag skriver in dem på gammaldags sätt med klammer och trea som blir hjärta, kolon-streck-parentes som blir leende osv.

 5. Jag tror inte att Wp-teknikerna är helt medvetna om vad de gör. Var inne på supporten i går och kollade runt lite vad folk tycker och där påstår de att den klassiska redigeraren finns att använda fortfarande, men det är inte sant. När den nya var på plats, vilket är olika för olika användare, så försvann den gamla helt. Jag reagerar på att de nu har ändrat på läsaren, det passar inte mig alls och jag är väldigt störd. Jag kallar det för ”klåfingriga förbättrare”.

  1. Jag är inte heller nöjd med den nya och jepp, den gamla försvann – man kan fortfarande välja ”klassiska” men klassisk blir den ändå inte… Verkar som att många är missnöjda. Mest missnöjd är jag med utformningen av statistiken. Bläää.
   Klåfingriga förbättrare var en bra beskrivning 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.