Vacker vägg, del 132

Då jag besökte restaurang Kapellet lördagen den 6 mars innan den stängde ner för tre veckor tog jag den här bilden.

Sedan dess har också detta hänt, det vill säga Airi Kallio och hennes familj har åtagit sig ytterligare ett stort renoveringsprojekt. Hon räddade Kapellet i Lovisa, tar sig an en gård i Sibbo och som sagt nu även gamla Kajsaniemi restaurangen i Helsingfors! Underbart att någon orkar och kan!

I dag har jag fått mina gångstavar, vilka jag glömde bort då jag flyttade för tre år sedan. De hamnade av någon anledning hos min syster. Eftersom mitt knä nu är opålitligt är gångstavarna kanske min räddning för att jag ska komma ut. Sedan då kylan ger med sig och isen och snön försvinner vågar jag cykla igen.

Rörelsehindrad och beroende av andras hjälp. Inte roligt. Men jag är inte den enda drabbade i världen.

13 reaktioner på ”Vacker vägg, del 132

 1. Som du skriver, det är en vacker vägg. Själv har jag hållit mig inne idag, bara en sväng till brevlådan, som var tom.
  Svante

   1. Kom precis hem från Färila, och ICA. Jag blev tvungen att proviantera lite. Hittar inga motiv, som inte ser likadana ut som tidigare. Solen ska lysa idag påstår SMHI, så promenad kanske det blir frampå dagen.
    Svante

   2. Här har det varit både sol och moln, bättre än i måndags ändå, då grät både himlen och jag (deppad på grund av knäet, idag bättre!).

   3. Hos mig har det varit mulet hela dagen, och omkring +3 grader, men blåsigt. Jag har bara gått till brevlådan idag. Trivs bättre när solen skiner, och det är vindstilla.
    Svante

 2. Airi Kallio kan inte vara fattig om man säger så. Men visst är det trevligt med entusiaster och eldsjälar som kan sitt jobb.
  Gåstavar är det många som använder här, speciellt under vintern. Men om man använder dom rätt kan man ju träna både ben och armar med stavarna.

  1. Samma har jag tänkt 🙂 Men det finns också banker som ställer upp för sådana som alltid har klarat sina lån, och bra så!
   Ja, stavarna kan användas på mångsidigt sätt. Somliga använder den som stöd i halka, andra som effektiv hjälp att få motion och stärka muskler.

  1. Ja, det får vi hoppas – hade problem med att gå för ett år sedan också, men då var det nåt med ljumsken som en osteopat kunde fixa.
   Då var jag rörelsehindrad fem-sex veckor om jag minns rätt. Nu har knäet trixat tio dagar, men jag har sluppit värk och det är jag glad för.

 3. Jättefin bild, vilket vackert hus!
  Vad tråkigt att du har sådana besvär, lider med dig. Stavar är bra, ger balans och bra att luta sig mot.
  Lycka till!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.