Dagens skörd via posten

Och så säger dom att posten har allt färre brev att dela ut…

… i och för sig kan denna ganska stora skörd bero på att det varit påskhelg och att antalet utdelningsdagar nuförtiden är bara tre under vanliga vardagsveckor. Måndagen var ju helg så den utdelningsdagen föll bort. På tisdagar och fredagar får vi heller inga brevförsändelser i Lovisa. Tidningar delas däremot ut med både morgon- och dagspost.

Papperslöst samhälle blir det inte heller. Både mitt eget företag och Nya Östis behöver alla fakturor på papper då de ska till bokföringen som sådana. Elektroniska kopior duger inte där.

Den här månaden kommer också extra mycket post då korsordet vi hade i tidningen på påsken har sista inlämningsdatum den 26 april.

Och igår hade jag kommit så här långt med pusslet 😀

18 reaktioner på ”Dagens skörd via posten

 1. Det är kul med papperspost. Även om det var länge sen jag fick ett personligt brev. Eget fel också, att jag inte heller skriver, Jag är mer en svarare. Tydligen alla jag känner är också bara svarare.
  Här blir allt mer även företagets fakturor elektriska.
  Egentligen om jag får nåt elektrisk ska det vidare elektriskt, och papper som papper. Men jag känner mig manad att trotsa.
  Sen är det mindre tur när jag ska strimla allt viktig inför storstädning på våren och hösten. Tar ju två dar.

 2. Det papperslösa samhället kommer nog aldrig att hända, känns så iallafall.
  Företag samlar papper på hög i hyllor hos någon omlastningsfirma, pallvis med papper.
  I skolans värld likadant, papper om eleverna ska väl sparas i 10 år om jag minns rätt, blir väl en pall eller två för varje skola per år.

  Vet inte hur post nord gör här i Göteborg, har inte uppdaterat mig i frågan på ett tag, men så här lite post som vi får nu har vi aldrig fått, å andra sidan har vi allt med räkningar digitalt osv…så kan det bli ibland.

  Ha en underbar kväll.

  1. Ja, det stämmer. Intressant det där med skolorna! Man ska som företagare också spara vissa papper under rätt många år om jag förstått saken rätt.
   Ja, det blir färre postförsändelser hem till folk i brevinkastet – men mycket via andra leveranspunkter, som affärer och kiosker där man får avhämta paket osv.
   Ha det gott!

 3. Måste säga att så många kuvert har jag inte sett på hallgolvet på minst tio år. Även här har man diskuterat att minska antalet utdelningsdagar, men det är fortfarande på diskussionsstadiet. Här är det Postnord och Bring som delar ut post – än så länge i alla fall.

  1. Hahaa – jo… inte får jag i vanliga fall så här mycket post – men då vi tar emot krysslösningar skickar många ännu via posten.
   Många skannar även in och mejlar.

 4. Vi får vara rädda om tillfällena att skicka papperspost, för rätt vad det är drar de väl in postutbärningen helt. På många ställen har de bara utbärning ett par gånger i veckan numera.
  Ha en fin kväll!
  Kram, Ingrid

 5. Här blir det värre och värre. Alla viktiga myndighetsbrev ska du kolla på nätet och självfallet endast med Bank-ID. En miljon svenskar har inte den möjligheten. De kan eller vill inte lära sig det digitala systemet eller har inte råd att köpa en dator.
  Jag behöver dessutom en hel del till de tyska myndigheterna. De fattar inte att det får gå till så här.
  Fint att pusslet växer. Antar att det går fortare och fortare ju längre man kommer.

  1. Jo, med pusslet går det fortare mot slutet 🙂

   Ja, det är många hos oss också som inte klarar av allt det digitala. De är beroende av nära och kära eller av någon granne, vän.

 6. Hur skulle vi tända i våra öppnaspisar, och vedspisar om allt papper försvann.
  Svante

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.