Motvind och tråkig rutt

Cyklade 6,75 kilometer i dag. Valde egentligen en ganska tråkig rutt. Från mitt hem till byn Gislom. Det gick ännu an i medvind. Men att sedan cykla i motvind på Lappträskvägen som är tämligen hårt trafikerad… nej, det var ingen höjdare. Jag hade glömt hur trist det är att cykla där. Motigt och ganska farligt också. Men ja då, jag använder hjälm 🙂

Jag tog inga bilder på ”tråkrutten”. Visar hellre en bild från turen jag gjorde på veckoslutet. Vackra blomster utanför Bastion Ungern. Någon som känner igen blommorna? Borde ha tagit en närbild på dem.

Ja, ja… man får bara acceptera att man ibland gör ”fel” val då man tänker att nu ska jag samla kilometer! Totalt har jag cyklat 22 kilometer på fyra dagar så det ska inte bli så svårt att uppnå veckomålet 30 kilometer.

Allt som går över 30 km är bonus och jag ger mig själv en klapp på axeln. Visst vet jag att det finns de som säger att 30 kilometer är löjligt lite, men nu har jag ju inte bett dem komma med sina åsikter 😀

30 reaktioner på ”Motvind och tråkig rutt

 1. Jag kommer ihåg hur jobbigt det var att cykla i motvind, så därför cyklar jag inte mer. Sedan är det ju det där med balansen, som inte är i toppform längre. Jag får hålla mig till promenader, som motion. Snart blir det full fart på gräsklippningen, och då orkar jag inga promenader de dagarna gräset ska klippas.
  Svante

  1. Jag har också tänkt på det där med balansen. Att det går bra fortfarande, men att balansen blir sämre med åren. Därför stiger jag försiktigt av cykeln och kliver försiktigt upp på den, kastar inga snabba blickar över axeln längre, stannar hellre innan jag tryggt ska över en trafikerad gata osv.

   1. En annan nackdel med cykel, är att man kommer långt hemifrån, börjar det regna är det långt hem.
    Svante

   2. Då blir du ju fortare matt och törstig, när du har med extra vikt, på cykelturen.
    Svante

   3. Det är inget att skratta åt all extra vikt gör att man tröttnar fortare.
    Svante

   4. All extra vikt ställer till det. Jag känner av en vattenflaska, när jag är ute och promenerar.
    Svante

 2. Tror det är vintergäck.
  Tycker det är långt och det är bättre med en längd som man klarar. Efterhand kan det bli längre.
  Har tränat idag och det känns bra. Har fått bättre balans och går stadigare.
  Soliga kramar från oss

 3. Blommorna kan jag inte hjälpa dig med, men det kunde ju Maria. Synd att rutten du valde inte var i din smak, men har ni inga ”grusvägar”/kombinerade promenad- och cykelstråk utan biltrafik i Lovisa. Det borde ni nog ha.
  Att cykla i motvind är inte roligt, men glöm inte, en och annan muskel kanske ger sig till känna;-)

  1. Jo, det är bara bra med lite motvind ibland, både i livet och på cykelturerna 🙂
   Jag cyklar helst på asfalt och vi har gott om stråk och små lugna gator att välja bland i stan, så det blir nog inte långtråkigt 🙂

 4. Trevligt att cykla! Bra att du tar etappvis. Jag har börjat promenera mer än att cykla nu. Kom på att det är fint att variera och motivera.

 5. Äsch! Om ngn tycker 30 km är dåligt presterat är det väl deras sak?! Eller hur? 🤔
  Jag tycker du skall vara stolt över varenda METER du cyklar!! Bokför så att du senare kan gå tillbaka och titta tillbaka! Härlig känsla! 😀

  1. Ja, jag bokför alla kilometer och resonerar som du, varje meter som jag cyklar är bra!
   Ingen har sagt högt till mig att 30 km i veckan är ingenting – känner på mig ändå att det finns de som tänker att det behövs betydligt mer.
   För mig är det ju viktigast att komma ut i friska luften, att jag får LITE motion på köpet är bonus 🙂

 6. Heja dig! Bra jobbat med cyklandet! Blommorna ser ut som vintergäck – här är de överblommade för ett par veckor sedan, men allt verkar lite senare hos dig.
  Ha en bra onsdag!

 7. Det är de egna förutsättningarna som bestämmer om 30 km är mycket eller så gott som ingenting och inte andras.
  Då är du en erfarenhet rikare och i fortsättningen blir det andra gator. Motvind ger dig lite extra poäng (eller kilometer) tycker jag 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.