Besök i Valkom, och nytt pussel!

Min kompis Pia bodde ett år i huset som syns i bakgrunden, innan hon hittade en hyresbostad i ett gammalt, fint och trevligt trähus i Lovisa centrum. I dag besökte vi den ”gamla kiosken” som har byggts om och fräschats upp till ett matställe som säljer allt från pizzor till cotzone, hamburgare, sallader och annat gott. De flesta kunderna kommer för att avhämta på förhand beställd mat. Vi delade på en pizza som vi själva fick välja fyra fyllningar till.
Ja, och så blev det ytterligare ett nyss pussel 😀
Då man inte får gå på popfestivaler i verkligheten kan man göra det via ett pussel 😉

Jag kommer dock inte att börja jobba med pusslet förrän mot mitten eller slutet av maj. Det här beror på att jag ska möblera om i ”salen” eller ”vardagsrummet”… ja, vad kallar man det rum i en tvårummare där man sitter och ser på tv, har ett större bord att umgås vid, osv.

14 reaktioner på ”Besök i Valkom, och nytt pussel!

 1. Den gamla kiosken är ju hur… ja, vad ska jag säga, söt eller rustik eller cool som helst. Gillar den, då den är annorlunda.

  Cotzone fick jag googla. Aldrig hört talas om den rätten. Men det verkar vara nåt liknande som pitabröd med fyllning av nåt hälsosamt blandat med köttfärs, ost etc. Såg lagom attraktivt ut kan jag säga;-)

  Riktigt roligt med ett nytt pussel. Ska bli kul att se hur du möblerar om i din tvåa. Å i en tvåa kallas salen nog för vardagsrum, åtminstone i Sverige;-).

  1. Ja, det är väl vardagsrum fastän det är litet 🙂
   Jag visar bilder sedan då allt är klart, kanske mot slutet av maj.
   Cotzone är precis såsom du beskriver, ett större ”pitabröd” med sallad, kyckling eller köttfärs och annat som fyllning.

 2. Trevligt med nytt pussel – och det lilla matstället ser ut att ha mycket gott att erbjuda 🙂
  Ha en fin fredag!

 3. Det där var nog den finaste kiosken jag sett tror jag, originell minst sagt.
  Pitabröd med kyckling är lite av en favorit för mig, åt det varje arbetsdag i över ett år för längesedan, har aldrig tröttnat på det och nån gång i månaden blir det återbesök där.

  Ha nu en fin kväll.

  1. Jag tror att Calzone och Cotzone är ungefär samma. På Wikipedia står det ”A calzone is an Italian oven-baked folded pizza, often described as a turnover, made with leavened dough. It originated in Naples in the 18th century.” Och jag tycker att det som kallas Cotzone hos oss är precis just det 🙂

 4. Salen kallas för vardagsrum. 😀 MEN du har ändå friheten att kalla den vad du vill. 🙂
  Pusslet ser roligt ut. Mycket som händer där. 🙂

  1. Vardagsrum talar vi nog också om här, men på något sätt tycker jag att det är större rum än det jag har. Å andra sidan låter nog salen också ganska pampigt 😀
   Ja, pusslet tar jag itu med sedan då jag har flyttat möblerna i rummet.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.