Fläktarna får jobba nu

Jag har en tornfläkt och en bordsfläkt och bägge jobbar på nu i värmen. Men jag klagar inte ännu över denna underbara sommar, för min del får värmen hålla i sig till oktober om den så vill. Lite regn behövs förstås då och då.

Förberedelserna av Nya Östis för den 17 juni började i dag då numret för 10 juni kommit ut. Vi gjorde 40 sidor den här veckan! Det är kommunalval och därmed rätt mycket annonser, vilket gläder oss. På söndag infaller den egentliga valdagen och därefter lägger sig kanske lugnet? Förutom att vi ska ha en hel del artiklar om valet i nästa tidning.

Vi hade Teams-möte i dag om det. Vi som i huvudsak ansvarar för planeringen av sidorna och innehållet.
Efter det körde jag lite layoututbildning med en person som kanske kan bli inhoppare i framtiden om nån slutar eller insjuknar hos oss. Då en förening ger ut en tidning, och inte har några anställda, är produktionen till en viss del sårbar.

Planterade om eken och gav mera mylla till luktärterna.

Efter omplantering brukar väna små tomatplantor sloka och se sorgsna ut. Lite samma hände med ekplantan. Jag har nu snackat med den, vattnat och peppat den till att fortsätta kämpa och växa ❤

För en vecka sedan lyfte jag för en kort stund ut krukan med plantan utanför de inglasade rutorna på balkongen. Det regnade och blåste då. Jag sa till plantan att då du blir stor får du stå ut med mycket, allt från regn och blåst till kyla och snö men också hetta och torka.

Plantan verkade något förskräckt. ”Va?! Menar du att jag måste klara allt det där ensam?!”
– Jo, men först då du är riktigt stor, och det dröjer innan du är det, sade ekplantans mamma Carita och eken verkade åter lugn 🙂

13 reaktioner på ”Fläktarna får jobba nu

 1. Ja, lilla eken får lita på mamma Carita. Den biologiska mamman hade också skyddat den och sett till att varken sol, regn och vind hade skadat den.
  Min golvfläkt har också börjat jobba. Hade 27 Grader här inne igår kväll. Kram!

  1. Ja wau … nu har vi värme så det räcker och blir över. Men det är skönt, försöker jag tänka. Tids nog blir det kallt och mörkt igen.
   Och jag älskar min lilla ek-planta ❤
   Kramar!

 2. Regna får det gärna göra, bara det händer under nätterna så… 25 grader hos oss, men det kändes inte tyckte jag. Hade gissat på 22 grader.
  Bra att du pratar med dina plantor och förbereder dom på ett liv utanför balkongen:-)

  1. 25 kändes inte för varmt här heller – kan hända att junivärmen är annorlunda än julivärmen?
   Åskskurar är också ok, sådana som går snabbt över och sedan skiner solen igen 🙂

  1. Jag har också ganska svalt hos mig, och nätterna ska åter bli svalare efter några dygn. Det hjälper mycket om det är +11 på natten och +25 på dagen. Kram!

   1. Man kan ju tänka positivt. Dessutom sägs ju att bilevenemang längre och längre. Man räknar med att 120-130 blir normen. Klart att pensionären ska upp. 😂

 3. Fläktarna står på hos oss med och luftkonditioneringen. Imorgon, fredag, inleder vi vecka 2 med 35 grader på dagarna och inte svalare än 20 på nätterna…. Ovanlig värme för så tidigt på sommaren! 🥵

  1. Oj, så varmt har vi inte haft, alltså +35! Klart att det ställvis är varmare än så i solen, men vi utgår ju från skuggtemperaturen 🙂
   Och då ni inte har svalt på nätterna heller är det svårt att få svalka inomhus.
   Vi ska gå ner till +11 några nätter nu och det är bra!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.