Vi er blå og vi er hvide!

Så står det i en rubrik i Hufvudstadsbladet i dag. Finlands herrlag i fotboll är för första gången någonsin med i EM. Vem hade trott att det skulle ske? Jo, jag är som är idiotoptimist har alltid trott det. Samma som jag trodde på 1980- och 1990-talet om hockeylandslaget. Vi vinner säkert guld någon dag. Och det gjorde vi, 1995!

HBL har ägnat mer än sex sidor åt denna historiska händelse, alltså fotbolls-EM för herrarna. Hoppas att damlaget sedan också får lika mycket utrymme. HBL har genom Filip Saxén på en berömvärt sätt lyft fram damidrotten och också sexuella minoriteter, så vi hoppas tidningen fortsätter på den banan.

Flaggan i väntan på kvällens match mot Danmark. Den börjar klockan 19 finsk tid och spelas på Parken i Köpenhamn.
Det har varit mestadels sol i dag men det kom också ett skönt stilla regn och åskan mullrade i fjärran. Det här är utsikten från min balkong då jag sticker ut huvet genom fönsteröppningen i glaset och blickar mot öst.
Här ska det bli mer grönska inom några veckor. Det dröjer alltid innan jag får balkongen helt i ordning. Dels för att jag jobbar så mycket, dels för att jag behöver hitta de växter jag gillar och som trivs här. Då jag inte har bil är frakten av stora blomster inte helt lätt. Får ty mig till syster och vänner i de fallen.

I förgrunden syns ekplantan som borde få ett namn!

I dag är jag mentalt utmattad efter ett möte som vi hade igår. Därför vill jag bara vara hemma och ensam för mig själv. Vissa möten kräver långa förberedelser och ibland får man vara beredd att svara på tuffa frågor. Men i det stora hela gick allt bra, och efteråt träffade jag före detta kollegor på Skeppsbroområdet. Vi åt och drack gott och skrattade mycket åt gamla minnen 🙂

19 reaktioner på ”Vi er blå og vi er hvide!

 1. Jag som inte är så värst insatt i lagidrott är alldeles förundrad över den här uppståndelsen. Roligt när en oravaisbo är i centrum, Tim Sparv. Gubben läste just på Facebook att fotbollsdamerna har redan varit tre gånger i EM, så varför nu denna uppståndelse… Idrottssidorna i Husis är mycket bättre nuförtiden, jag lyfter på min trädgårdslippis för Filip Saxén!

  1. Jag lyfter också på lippisen, som jag inte har, för Saxén!
   Och önskar att då damerna får lika många sidor då de spelar i EM – och jo, som sagt – de har redan varit där förr 🙂
   Tim Sparv är en fin kille!

 2. Rubriken var mera än godkänd!!! vilket hemskt slut matchen fick. Hoppas verkligen att Christian Eriksens liv gick att rädda. Det var fruktansvärt otäcka scener och matchen är fortfarande avbruten. När man ser sådant börjar man prioritera om en aning.

  Skoj att du hade lite kul efter det tuffa mötet igår. Det var du väl värd:-)

  Visst borde ditt mini-träd döpas till något passande. Å med tanke på att det var premiär för Finland i EURO tycker jag att antingen Lukas eller Teemu är passande namn. Lukas är den duktiga målvakten och Teemu är anfallaren som heter Pukki i efternamn. Ja, för oss svenskar låter Pukki rätt roligt också;-)

  1. Hahaa, ja du… Pukki = Bock 🙂
   Jag är svag för målvakter så trädet kunde faktiskt få heta Hradecky såsom Lukas heter i tillnamn.

   Att vi vann var inte nån större överraskning för mig, men jag tror att många andra inte hade väntat sig en seger av Finland.
   Glädjen kom ju ändå av sig efter det hemska som hände med Eriksen… nu lär han ändå må bättre ❤

 3. Nu är matchen klar (efter det hemska som hände med den danske spelaren) och jag vill bara säga Grattis Finland. Vilken prestation, det hade jag inte förväntat mig.
  Första gången i EM och så vinner man.

  1. Ja, vi är ju Underdogs och få tror på oss, förutom då jag som har följt laget en längre tid och vet hurudant försvar vi har och vilken bra målvakt också.
   Det räcker med ett eller två anfall om man gör mål 🙂

  1. Tack – den kändes toppen! Men all den där dramatiken kring Christian Eriksen hade man gärna varit utan.
   Fint att höra att han mår bättre nu, så skönt att han överlevde ❤

 4. Faktum är att den finska målvakten som uppmärksammade först Christian Eriksens fall och började springa till utsättning. Han borde lyfts fram lite mer då i den situationen räknades sekunder, för att klara sig. Christian Eriksen var död ett kort stund också. Så nog var det drama.
  Att vara underdog är inte det sämsta. Danmark var ju också underdog på EM 1992 då de halkade in på en bananskal när förre detta Jugoslavien blev utesluten pga inbördeskriget.
  Önskar de lycka till.
  Döp eken för drama Queen. Den växer dramatisk samt dramat på gårdagens match.

  1. Exakt så var det. Två spelare som var nära Eriksen såg allvaret och även får målvakt Hradecky som kallade på hjälp.
   Ja, han var nog utan hjärtslag ett tag, Eriksen. Otroligt att människor kan återupplivas bara det sker fort med hjärtstartare eller hjärt- och lungräddning.
   Eken fick igår namnet Lukas, efter vår målvakt 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.