Skyltsöndag, den 13 juni 2021

Den här skylten var svårfångad. Det blåste där utanför dörren och jag ville få en bild på skylten då den var uppochner.

Golvet i vår trappuppgång har bonats och därför fanns det risk för att det var halt på sina ställen.

Varoitus! (Varning!) Lattia liukas = Halt golv, eller Golvet är halt.

Tycker att texten borde ha funnits på svenska också…

Finland spelade i går sin första match någonsin i fotbolls-EM. För motståndet stod Danmark. Vi vann med siffrorna 1–0. Sensationellt tycker säkert många, eftersom Finlands rankingplats är den näst sämsta bland deltagarna i EM. I Sveriges TV lär kommentatorerna ha sagt att Finland inte har en chans… Jag tänkte då för mig själv. Ni vet alldeles för lite om vårt lag och har troligen inte följt de senaste matcherna som laget spelat efter att platsen i EM-slutspelet blev klart. Dåligt pålästa helt enkelt. Och vi har en toppen målvakt i Lukas Hradecky.

Men, glädjen kom ju av sig. Kändes inte bra att fira på gator och torg. Jag hade inte varit på väg ut annars heller, men nu satt jag verkligen ensam hemma och kände mig tacksam över livet och att Christian Eriksen verkar må bra nu. Alltså den danske spelaren som kollapsade strax före pausvilan.

Jag vann också på Lången, hela 112 euro för att jag trodde på Finland.

Nu blir det spännande mot Ryssland på onsdag. Helst vill vi slippa stora skador och sådan dramatik som matchen mot Danmark bjöd på igår.

27 reaktioner på ”Skyltsöndag, den 13 juni 2021

 1. Grattis till vinsten på lången och att Finland vann. Tråkigt med spelaren som kollapsade men skönt att han är ok igen.
  Kramar från oss

 2. Jag är inte så förtjust i idrott, men det var väl meningen att ditt lag skulle vinna.
  Svante

   1. Ja fråga inte mig jag vet inget om idrott. En gång i tiden gillade jag motorsport, men det är för dyrt för pensionärer.
    Svante

   2. Kanske lite miljöförstörande också? Såsom Formel ett och annat.
    Men visst förstörs miljön också då EM-fotbollslagen flyger mellan alla länder där de ska spela…

 3. Grattis till din vinst!
  Det var sannerligen otäcka scener från fotbollen, jag såg bara lite kort eftersom jag startat om nyheterna. Tur att han klarade sig men väldigt synd att det tog glädjeyran från er, ni hade varit värda att fira segern. Ha en skön kväll.

  1. Vi firade alla på vårt sätt, men ville hedra Danmark och Eriksen genom att inte fira FÖR stort.
   Livet är viktigare än fotboll, pengar och den framgång man talar om där.
   Kram!

 4. Hahaha! Skylten upp och ned åsså bara på finska. Ny vet ju inte on ni alla i Lovisa är tvåspråkiga, men det hade absolut inte skadat med en svensk version.
  Såg såklart hela matchen igår. Egentligen blev resultatet och hela matchen totalt oviktig efter det vad som hände med Eriksen. MEN jag trodde också på Finland, eller rättare sagt jag höll på laget, då jag ÄLSKAR underdogs.
  Om man ska vara ärlig så var det målvakten som såg till att Finland vann. Han räddade ju den danska straffen också. Lukas var OUTSTANDING. Å det finska målet var en riktig målvaktstavla.
  Nu är frågan om Ryssland verkligen är så dålig som det var mot Belgien. Om ja, så vinner Finland även den matchen. Men om de är revanschsugna så får Finland det tuffare.
  Precis som du vill jag att Finland går vidare till slutspelet.

  Tusen tack för din skylt och din ”rapport” från matchen:-) Å stort GRATTIS till vinsten:-)

  1. Alla är inte tvåspråkiga nej, och då Finland har två nationalspråk, av vilka svenskan är lika viktig som finskan så borde det mesta kunna läsas även på svenska. Tyvärr räknar många företag, organisationer, entreprenörer osv med att ”alla kan ju finska”…

   Ja, Lukas Hradecky är suverän ❤ Han har tagit många straffar. I en match, minns inte mot vilket land, tog han den första straffen, men sedan fick motståndaren en till och den tog han inte. Kändes lite då som att domaren tyckte att Finland inte FÅR vinna 😀
   Vi får se hur långt Finlands försvarstaktik räcker. 0-0 ger en poäng och fyra poäng kan ge slutspelsplats 😉

   Kul att du följer vårt lag!

 5. Det blev helt klart onödigt dramatiskt, men kul att Finland vann – även om det var under extremt konstiga förhållanden. Tycker de kunde ha fått spela andra halvlek en annan dag.

  1. Lagen ville spela samma dag, eftersom ingen troligen hade kunnat sova på natten. Det hade blivit långa resor också för nån, att sitta i buss menar jag. Eriksen ville att matchen skulle spelas samma dag. Danske förbundskaptenen ville nåt annat har jag läst, men han böjde sig inför spelarnas önskemål.

 6. Otroligt att Finland vann, grattis till din vinst också! Men visst var det obehagligt med hjärtstoppet för Eriksen, skönt att han mår okey nu.
  Ha det gott!

  1. Mycket obehagligt – ja. Det som hände satte ju total sordin på stämningen.
   Inget är större än livet… plötsligt var det inte viktigt vem som vann, eller att tala om fotboll överhuvudtaget.
   Ha det gott du med!

 7. Jag har absolut noll koll på fotbollen. Du kunde ju vänt kameran upp och ned, men då hade du missat det mest originella skyltsöndagsbidrag jag sett 🙂

 8. Finland har 2 språk: Finska och engelska! Så känns det i alla fall ofta då man läser skyltar o dyl. Ända hit hörde vi om vad som hände i matchen med den stackars spelaren från Danmarks lag. Vilken otrolig tur att lagen reagerade så snabbt och tillkallade hjälp. Nu kan man ju undra om hans karriär är över? Och vad som orsakade hjärtinfarkten?

  1. Fint att nyheten om Eriksen nådde även USA – det är viktigt att alla lär sig agera snabbt i nödsituationer och att man står starka och enade bakom varandra. Även det att livet är större än fotboll och politik.
   Kanske vi någon gång får veta vad som orsakade hjärtstoppet.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.