Ingen bild från utomhusligget!

Man ska ju skriva lockande rubriker 😂
I går kväll, eller mitt på natten egentligen, tänkte jag ”varför tänker jag bara att jag ska sova på balkongen, varför GÖR jag inte det?”… Och så gjorde jag det. Släpade ut en madrass, kuddar och mitt täcke och där sov jag sedan med fönstret öppet. Vaknade då postbilen kom klockan två och senare av gräsklippare och nån som bankade på ett bygge och mopeders knatter före halv nio.

Men vem låter sig störas av sånt? När himlen är blå, fåglarna kvittrar, det är första lediga dagen av tio från jobbet och en sval bris blåser in över mig. Men som sagt, nåt foto blidde det inte.

Min syster och jag skulle ”bara” till kyrkogården för att plantera blommor i dag. Vi har väntat och väntat och väntat på svalare dagar. Men de tycks inte komma, +19 från morgonen förvandlades till +26 på dagen.

Från torget blev det besök i ett antal affärer längs Drottninggatan, och i en av dem hittade jag dessa barfotaskor. Fanns inte svarta så jag tänkte ”nämen tusan, jag måste väl kunna ha NÅN annan färg NÅN gång”…

När vi sedan hade ”kutat” runt ett tag blev vi hungriga och det kändes helt rätt att i lugn och ro äta favoriträtten pepparschnitzel på Skeppsbron.

Gästbåtshamnens lilla kiosk, den så kallade infobyggnaden, ska senare i år ersättas med en ny, mer ändamålsenlig. Där ska det bli en terrass med utsikt över havet, där man kan dricka kaffe eller äta glass.
Det var stekande hett på gravgården. Jag har ibland svart humor och dristade mig att säga ”på kyrkogården fanns två levande personer, min syster och jag, de övriga fanns under jorden”. För vi var de enda tokstollarna som planterade blommor där i hettan. Vi hade väntat hela juni på att det skulle bli svalare men tycks inte bli, så nu planterade vi tagetes och murgröna på pappas grav och tagetes på en annan.

Jag hoppas att blomstren kan simma, eller att det inte dör av för mycket vatten, för jag gav dem så mycket jag vågade. Då värmeböljan fortsätter är det dags att kolla hur blommorna mår, senast på söndag.

18 reaktioner på ”Ingen bild från utomhusligget!

 1. Jag tänkte ju också ”jag vill sova ute” i långt över tio år innan jag kom till skott. Nu undrar jag varför jag inte börjat tidigare. Här är tyst nattetid, endast vissa morgontidiga fåglar hörs. Jag sover bättre än på länge. Säsongens fjortonde utenatt börjar om några timmar. Torde ha satt upp sängbild i bloggen för ett år sedan.

  1. Trodde att ”alla” redan känner till mitt system. Jag sover i en soffa/säng! Borde kanske skriva något nånstans på nytt…

 2. Jag behöver också ta en vända till gravarna och plantera lite nytt, men det är inte så lockande nu när det är så varmt. Jag avvaktar nog litet. Så fint det var med tagetes mot den svarta gravstenen.
  Kram, Ingrid

  1. Ja – vi är många som funderar på planteringarna nu – vad orkar vi med, för allt det vi sätter på kyrkogårdarna ska ju skötas.
   Visst passar gult mot svart.
   Kram!

 3. Jaaa Carita, man kan och man skall, härligt att du sovit ute på balkongen och hoppas dom vita skorna är sköna.

  Var till borgå sjukis idag och huhhu så hett det var att gå feån parkeringen in, pust stön och kok hett i luften där det inte kom en vindpust.

 4. Väldigt fina skor! Det var bra gjort i värmen. Då ska man unna sig något gott och det ser gott ut på tallriken. Önskar dig fina semesterdagar. Kram!

 5. Lika fin värme här! Å för mig får den gärna fortsätta. Men jag har ju inga planer på att plantera nåt heller;-) Så fint det blev med blommorna vid graven.
  Vilken tidig utdelning av post ni har i Lovisa! Klockan 2 på natten. Här kommer posten två gånger runt klockan 13 och 15 (två olika bolag).
  Två veckors ledighet började ju på ett perfekt sätt! Fortsätt på den inslagna linjen:-)

  1. Ja, eller det är egentligen tidningarna, de som kommer med ”morgonposten” som kommer 02 till mig.
   Sedan har vi dagspost, den får jag mellan 12 och 15 i normala fall, dit hör Nya Östis, fakturor, brev, vykort osv.

 6. jaså? Uteligg? Vad tyckte James Bond om detta påhitt då? 😉 Allt är relativt, så även temperaturer. Här har vi idag njutit av en svalare dag med 27 grader varmt. 😂

 7. Låter skönt att sova ute. Får nöja mig med öppna fönster.
  Vi har haft regn o svalka några dagar och den är så skönt.
  Kramar från oss

 8. Så sköna dina nya ljusrosa skor ser ut, helt rätt att falla för dem! Jag såg i ett tv-program någon som sa om nyplanterade blommor att man skulle vattna mycket och när man tyckte att man hade vattnat tillräckligt så vattnade man lika mycket till.

  1. I den här värmen tror man ju att blommor inte kan få för mycket vatten, men beror förstås på vilka växter man talar om.
   Jag kallar mina nya skor Kalle Anka-skor då de är så breda 😂 men sköna är de!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.