Fem en fredag och Flowers on Fridays, del 32

Gräsväxten som syns uppe till höger på bilden köpte jag och har nu på min balkong.

Den här veckans utmaning hos Elisamatilda har temat Skiften.

När senast gjorde du nåt drastiskt med ditt yttre?
– Vet inte om det var något drastiskt, men igår var jag hos frissan. Lät göra slingor och topparna klipptes.

Har du bytt till varmare garderob än?
– En tunn höstjacka använder jag då och då, men ännu inga strumpor. Jeans istället för leggings i bomull har jag använt ett par gånger. Men jag hoppas vi får ha sommarvärme ett par veckor till, minst.

När ändras säsongen till höst?
– Finns inget datum för mig. Men ungefär vid mitten av september känns det som. När löven på träden blir gula och röda, när de trillar av grenarna. När temperaturen ofta är under +12, när det blir fuktigare ute och allt mörkare.

Vad ser du fram emot med en ny säsong?
– Har inget emot mörkare kvällar bara det inte regnar i ett. En del nya program börjar på hösten på tv. Jag är igång med pusslen igen. Eventuellt kan det bli någon innebandyresa om coronan inte sätter lagen i karantän så att serien inte kan spelas enligt planerat schema.

Vad är något du nyligen ändrat åsikt om?
– Kommer inte på något specifikt. Jag försöker ha ett öppet sinne.

16 reaktioner på ”Fem en fredag och Flowers on Fridays, del 32

  1. jag tänkte att jag skulle försöka mig på det där med pussel. jag löser mycket sudoku och jag inbillar mig att det är samma koncentration som gäller. strumpor vill en inte ha i första taget. har också klippt mig för första gången på länge

  2. Alltså att gå utan strumpor när temperaturen ligger under 20 rader är helt uteslutet för mig. Du verkar tåla kylan och mörkret betydligt bättre än jag. Dessutom verkar ni ha det aningen varmare än vad vi har haft de senaste dagarna.

  3. Bäste årstiden är ju hösten. Jag har alltid ett par extra strumpor i min väska. För det värsta är att frysa från fötterna. Men det är också skönare nu att ha lite mer plats i skorna när nu är inte så varmt. 😀

  4. Mörkare kvällar har jag heller inga problem med. Men när det är igenmulet och mörkt hela dagarna och därtill kallt och blåsigt, då går jag liksom under lite grann. Pussel är kul. Har inte pusslat på decennier, men för några veckor sedan plockade ungarna fram ett 1000-bitars, som legat i garderoben sedan anno dazumal, och vi var helt fast allihop. Har spanat in en WWF-katalog på jobbet och ska kolla efter fler pussel där, har jag tänkt. Har inte hunnit än bara.

    1. Jag spelar också ordspel av olika slag.
      Pussel lade jag som barn och ung – sedan kom intresset tillbaka för några år sedan, julen 2018 tror jag det var som jag fick ett pussel i julklapp.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.