Nio frallor och ett jästbröd

Jag hade nästan glömt hur gott nybakt bröd doftar ❤

Lite stökigt blev det i köket. Det dröjer ett tag innan jag blir van med nya hushållsassistenten. Med den gamla visste jag precis när degen var klar. Här tyckte jag att den började släppa bra från kanterna i skålen, men ack… den var väldigt lös då jag hällde upp den på bakbordet.

Blev att lägga till mjöl och det är ju inte svårt men ack så kladdigt! Och då fingrarna är klibbiga av deg, hur tar man då mera mjöl från en påse utan att stöka till allt?

Man ska visst göra såsom de gör på tv, i alla matlagningsprogram. Ha alla ingredienser vackert i olika skålar. Med mjölet gör jag så nästa gång. Häller det i en skål varifrån det är lättare att ta med händerna än från en påse!

12 reaktioner på ”Nio frallor och ett jästbröd

  1. Allt nybakat doftar underbart! Älskar att gå förbi Pressbyrån när de gräddar kanelbullar, vilket dock absolut inte betyder att jag skulle baka bullar själv;-)
    Å du som inte gillar kladd på fingrarna. Duktigt gjort att ändå använda fingrarna. Min mamma bakade också bröd och en massa annat. Å det var innan hushållsassistenter ens var påtänkta…

  2. Så fina dina frallor ser ut. Det ser verkligen ut att smaka bra. Det är länge sedan jag bakade matbröd, men jag äter så sällan smörgås.
    Ha en fin helg!
    Kram

  3. De ser väldigt goda ut. Perfekt färg också. Hade gjort likadant och ätit en direkt. Finns knappast något som kan toppa doften av nybakat. Bra gjort!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.