Pusselramen klar, nu tar jag helg!

Nya Östis strategidag var mycket givande. Även om jag efter flera timmar långa möten ofta känner mig som en urblåst ballong behövs möten av det här slaget absolut. Framtidsfrågor diskuteras. Idéer kläcks. Alla måste inte förverkligas direkt, mycket tål funderas över en tid, saker behöver få smälta in i hjärnan.

På en strategidag diskuteras ofta framtida utmaningar eller sådant som kan upplevas som hot. Ofta riktas blickarna fem, tio eller rentav tjugo år fram i tiden. Ingen kan förutspå vad som kommer att hända. Överlever papperstidningen? Är det ett måste att även skapa en digital tidning och har en understödsförening resurser att göra det?

Jag tror att så länge en tidning har ett intressant och mycket lokalt innehåll att erbjuda läsarna, så länge har vi också prenumeranter. De vill läsa om det som hänt i lilla Lovisa med omnejd och även på förhand få veta vad som ska hända i regionen.

I går kväll fick jag ramen till pusslet klart. I dag ska jag fortsätta pussla.

14 reaktioner på ”Pusselramen klar, nu tar jag helg!

 1. Strategidagar minns jag från mitt gamla jobb. Där tittade man inte längre än max 10 framåt, vilket nästan är fem för mycket kan jag tycka. För vi vet ju inte ens hur (tidnings-)världen ser ut om två år. Att göra en digital tidning kräver färre resurser än en papperstidning, men av en digital variant krävs det ju nästan att den uppdateras dagligen, ungefär som Aftonbladet. Vår lokaltidning Mitti gör någon slags mellanting. Precis som Nya Östis kommer tidningen ut en gång i veckan. Webbsidan uppdateras med lokala nyheter dagligen, men inte med djupgående artiklar. Bara med saker som har hänt, typ rån, olycka eller nåt radikalt i en ekola.

  1. Ja, jag tycker också att fem år framåt räcker. Just för att det är som du säger, vi vet inte hur medievärlden ser ut om två år.
   Vi har redan en e-tidning, men endast med tanke på arkivering och diverse annat bruk.
   För oss betyder det att lika mycket resurser läggs ner på en digitidning som på papperet, för att det är samma innehåll i bägge.
   En webbsida är sedan nåt annat, nåt som borde uppdateras dagligen. Där har vi också bara en enkel variant byggt på ett bloggverktyg, där vi ger smakprov på papperstidningens artiklar.
   Trevligt att höra att Mitti inte heller verkar har storsatsning på webben.
   Vi får nämligen ännu inga intäkter alls via digitala kanaler.

 2. Lokala tidningar är något jag själv läser ofta, tror som dig där att så länge det är lokalt så har man ju prenumeranter.
  Det digitala tar ju över mer och mer men en papperstidning är ju ändå en papperstidning som jag tycker kan vara ganska trevligt.

  Pussla är grejen, avkopplande.

  Ha en underbar helg.

  1. Kul att höra att också du läser lokala artiklar i papperstidningar och uppskattar dem.
   Det digitala tar över i så mycket att jag tror att folk lite tröttnar på att ha enbart det, därför överlever böcker och tidningar på papper 🙂
   Ha en skön lördag och söndag, även du!

 3. Jag tror också att papperstidningen överlever. Att i många år börja dagen med att bläddra och läsa är inte bara nyheter utan en vana och den tar man inte bort så fort. Det är inte alls samma att sitta framför datorn. Spännande att se hur ditt puzzel blir när det är klart.

  1. Jag tror samma som du. Människor tröttnar på att ständigt vara uppkopplade.
   Jag tycker också att det är svårt att läsa en tidning på en telefon. Däremot läser jag ibland tidningar på datorn som har stor skärm på mitt skrivbord.

 4. Det finns nåt mysigt över papper. Men måste erkänna att just dagstidningar läser jag på nätet. Böcker är alltid på papper. Jag köpte just 3 böcker i fredags.
  Jag gillar ditt jobb och hoppas att du kommer ha det länge. För även om det blir digitalt s behövs ni även i en digitalt värld.

   1. Jag köper inte ljudböcker alls. På senaste veckorna köpte jag 5 böcker. 2 på Bokus men det var sista gången där och 3 på Ö&B.

   2. Jag har heller aldrig ännu köpt eller lyssnat på en ljudbok.
    Däremot en gång för många år sedan då jag låg i sjuksängen laddat ner några e-böcker till Ipaden.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.