Aj lööv löv!

I love leaves! Jag älskar löv 🍁🍂 Stora färggranna mattor av löv som prasslar under fötterna. Helst av alla skulle jag vilja slänga mig raklång på marken och sprattla runt. Eller som i barndomen, hoppa i stora lövhögar.

Men hade jag lagt mig här i parken skulle kanske någon ha ringt efter personer i vita rockar. Och sagt att chefredaktören har flippat ur helt 🤣

35 reaktioner på ”Aj lööv löv!

 1. Att hoppa i högar hade varit min grej och att slänga löven upp i luften. Fast det behövde jag inte idag. Fick en hel drös med löv på mig när jag gick förbi ett träd 😀 Kram!

 2. Det var verkligen en riktigt tät lövmatta på trottoaren. Å vilken tur ni har haft att det inte ha regnat, för då hade det inte prasslat under fötterna. Å om du hade halkat på alla löven då hade absolut någon ringt efter personer i vita rockar utan att tänka på att chefredaktören fått fnatt;-)

 3. Vi har en historia, som jag tror att Håkki Streng var den första att berätta – varifrån han sen fått den. En karl krattade löv på sin gård. Han hade fått ihop en stor fin hög, när en vindpust kom och bredde ut löven på nytt. Han gick till ett träd, lutade krattan mot den, och sa i lugn ton: ”Tokodii e ja leid”. Punkt. Det uttrycket används då och då i olika situationer, det lättar upp stämningen…

 4. Jag blir också frestad att bara dyka ner i alla löven och vältra runt.
  Om vi bott nära varandra kanske vi kunnat göra det tillsamman och starta en ny rörelse, ”Sparka kring i löven rörelsen”!

 5. Synd att du inte bor närmare Åbo – då skulle du kunna komma til oss och kratta! Hoppa skulle du också få.
  Tack för dina charmiga Lovisabilder.
  Önskar dig en fin och skön höst.

 6. Du kunde ha gjort lövänglar. Varför inte. Man ska vara lite galen och spontan medan man kan. Borde be någon att ta en foto och lägga ut den i tidningen. Kanske skulle andra medarbetare va med då känns inte så ensamt. 😀

 7. Vilken vacker vy du har fotat! Jag älskar också dessa lövmattor, men man f´år skynda sig innan de körs över och tuggas sönder av gräsklippare, de är de inte så vackra längre.

  1. Här har dom faktiskt inte malt sönder löven på allt för många platser såvitt jag vet.
   Det är säkert ändå en bra metod. En tät och blöt matta med löv kväver ju allt under sig.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.