Handgjorda vinster

I dag var det äntligen dags att avhämta vinsterna som jag fick då jag köpte lotter på Må bra-dagen i söndags.

Den runda lilla duken med virkad kantspets och broderade/påsydda blommor är vacker. Alla handarbeten är fina och jag vet att det ligger mycket jobb bakom. Någon har suttit och knåpat med det här.

Hade duken varit vit, svart eller grå skulle jag behålla den, men den hittar en ny ägare – en redan vidtalad person som gillar duken ❤

Ja, jag vet inte vad som är sytt eller broderat eller är det någon större skillnad. Erkänner öppet och gärna att jag själv inte har tålamod med detta slags knåpande, men har alltid beundrat personer som orkar och kan handarbeta. Vi är alla bra på nånting, jag är inte bra på handarbeten – men jag kan allt möjligt annat istället, till exempel uttrycka mig i skrift.

De handstöpta kronljusen med tomtemotiv kommer jag däremot att använda. Bränner ljus så gott som alla dagar så här under hösten och vintern.

26 reaktioner på ”Handgjorda vinster

 1. Vilket jobb med den virkade och broderade duken. Handarbete är ingenting för mig heller och jag hade också gett bort duken. Den passar liksom inte in hos mig… heller;-) Adventsljusen är annorlunda. Har faktiskt aldrig sett sådana tomteljus förut. De är skoj!

  1. Ljusen är ju inte heller i mina favvofärger men till jul använder jag dem gärna 🙂
   Det fina med handarbeten förstår vi oss på, men är färgen ”fel” så är den det.

  1. Ja, jag förstår ju ändå att det är ett fint handarbete och jag vill att den ska användas hemma hos nån.
   Därför ger jag den till en person som kommer att använda den 🙂

 2. Carita, vet du va? Jo, duken fick mig mera ”julig” till sinnet än ljusen, som jag ändå uppfattar som roliga och kreativa! Märkligt, dukens färg är ju inte precis den man förknippar med jul. Jag skulle gärna ha den duken under en julbomma eller ett fat med ljus… Välgjort handarbete!

  1. Ja, under ett fat med ljus, eller under en blomma – passar!
   Jag har ju ändå mina favoritfärger, så det här i beige får gå till en som mera gillar sånt 🙂
   Välgjort handarbete, verkligen!

 3. Bra att du vidarebefordrar duken till en person som gillar den och då troligen kommer att använda den.
  Mycket bättre än att lägga i lådan och låta den ligga där.

  Roliga ljus – blir ju lite nyfiken på var man kan hitta dom?
  *undrar en som också gillar att tända ljus på hösten och vintern*

 4. Oh, den är superfin, men jag har alltför mycket sånt. Har tom tillverkat visst sånt själv. Men grattis till vinsten, den gör säkert nån annan glad!

 5. Fin vinst ändå, trots att du inte var så förtjust i färgen på duken. Bra att ngn annan kan få användning av den. En gång i tiden lärde jag mig virka som barn, men har tyvärr glömt bort hur man gör…. Häftiga ljus, men jag är nog så pass traditionell att jag vill ha vita adventsljus. Dock är de vanligen blåa här i USA och sätts i en adventskrans. Inte i en ljusstake med ljusen på rakt led. 😃

  1. Vita kronljus är absolut bäst. Men de här kan jag använda för att jag vann dem 🙂
   Jag skulle inte ha köpt ljus i grönt, vitt, rött däremot.
   Vågar man sätta ljus i en krans? Man får bara se upp att den inte fattar eld.

 6. En fin duk – och vilket fint handarbete! Jag är usel på sånt, men liksom du beundrar jag dem som kan.
  Bra att den får ett nytt hem hos någon annan. Ljusen var lite roliga 🙂

 7. Det är inte illa att kunna uttrycka sig i skrift. Det har jag svårt med och även svårt att uttrycka mig i tal. Det flödar inte som jag hade velat. Men det är som det är.
  Duken är jättefin, men smaken är ju olika.
  Och du har ju redan som kommer att få det. Hon blir ju jätteglad.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.