Glad måndag, del 2

Då gårdagen kändes blytung och grå, som om ett blött grått täcke legat över mig hela dagen, kunde väl den här dagen inte bli sämre i alla fall?
Vaknade runt halv nio och hade full fart på jobbet till cirka 14. Tog en paus för att hjälpa min syster på ett håll och sedan hade jag ett par ärenden som skulle skötas på stan.

Det blåste kallt, men solen har visat sig i dag. Så den här dagen har varit mycket bättre än gårdagen.

Chokladaskar på hög och julpynt i affärerna går det att blunda för. Men svårare är det att stänga ut julmusiken som börjat spela redan nu. Kunde det inte stadgas en lag som sade att sådan är förbjuden i affärer före den första december?

Nåväl. Jag köpte en amaryllis och en pepparkaka, då det nu prånglades så hejvilt 🤣

Skrattat har jag också, då Pia och jag har samma förfärliga humor. Man måste känna varandra väl för att kunna skämta om vad som helst. Till exempel om att en av oss blir påkörd på en P-plats. Hon ligger kvar på marken och tror att jag ska ringa efter hjälp. Men se nej, jag hojtar istället ”vänta, rör inte på dig, jag måste få en bild till tidningen först!”
Och till dem som säger att vi inte har nyheter och inte hänger med på NÖ skulle jag säga ”vad sa ni nu då, att vi inte hänger med?”
💪🤣😂😁

Jo, jag vet – så här gör ju många mänskor. Fotograferar på olycksplatser istället för att hjälpa, och det är INTE bra.
Men vi har vår humor.

Ibland säger jag just sådana här fel saker på fel platser och får långa blickar av människor som frågar sig hur klantig man får bli.
Försöker välja sällskapen där jag kan kläcka ur mig det som jag kallar min egensinniga humor 😀

12 reaktioner på ”Glad måndag, del 2

 1. Ingen julmusik före december tycker jag också. Min ICA butik har inge så det är så skönt. Gillar din humor och brukar få sura blickar om jag säger något konstigt. Pepparkakan är så söt.
  Kramar från oss

 2. Det händer mig också. Säger oftast saker som jag menar ironiskt och som många inte förstår. De tror jag menar allvar och då blir det helt fel förstås. Min yngre son och jag har samma sjuka humor som min äldre son tycker är under all kritik. Han bara rullar med ögonen.
  Julmusik har jag inte hört än men jag har också trotsigt köpt (och ätit) tyska julgodis på Lidl.
  Kram!

  1. Det där med rulla med ögonen känner jag igen 😂
   Fastän jag inte ens har barn – undrar hur de skulle ta sin morsa om jag HADE barn.
   Julgodis får vi äta redan nu – vi bestämmer att det är så!
   Kram!

 3. När jag läser om din ”egensinniga” humor så tänker jag spontant på vad min man brukar säga: ”humour doesn’t travel”. Det är ofta att jag inte förstår hans humor och vice versa. Helt okej, bara man respekterar vrandra.
  Gillar det finska ordet för pepparkaka – hahaha:-)
  I år ska jag för första gången satsa på en amaryllis istället för en julstjärna efter fjolårets fadäs. Får se hur det går;-)

  PS. Julmusik borde förbjudas i offentliga utrymmen över lag. DS.

 4. Musik i affärerna överhuvudtaget är ett otyg!
  Visst har vi olika humor. Precis som olika tycke och smak. Men det är väldigt kul att ha likatänkande i sin humor för då blir det lite roligare. Skratteliskratt.
  Så du kör med glad måndag 1 och glad måndag 2 😀 Kul!

 5. Jag gillar din humor..😁 Och julpynt har det mer eller mindre dykt upp i vartenda affär nu, men julmusik har jag inte hört ännu..🤨 det är synd att dom har så bråttom för dom förstör stämningen som man alltid kände förr till första advent..🤔 nu hinner man ju nästan ledsna på alltihop I stället..ha en fin fortsättning på veckan nu.. kram 🤗👍

  1. Kul att du har samma ”konstiga” humor som jag 😂👍
   Och precis så är det som du säger, man hinner blir trött på julen alldeles för tidigt då det trugas ut så mycket.
   Kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.