Canadas VM-lag i Lovisa

Det var högtidligt i vår idrottshall i går då Canadas VM-trupp besökte Lovisa. Innebandy-VM börjar fredagen den 3 december och Canadas lag spelade en av sina träningsmatcher i vår idrottshall mot Lovisa Tor.

Bilden är från öppningen av matchen då vår lokala förmåga Sarita Pihtsalmi sjöng solo bägge ländernas nationalsånger, utan musik – det var vackert. Kanadensarna höll om varandra och sjöng med, jag tror dom blev överraskade och glada av initiativet med sångerna.

Tor ledde efter första perioden 4–0. Sedan knappade Canada in, kanske för att Tor lät hela truppen spela och inte hela tiden satsade på att ha sina starkaste femmor på planen. Eller också lade gästerna bara i en ny växel 🙂 I fulltid var ställningen 6–6 och i förlängningen var det Canada som gjorde mål.

Bästa spelaren i Canadas lag, Matthew Smith, och bästa spelaren i Tors lag, Arttu Vuorela, fick halsdukar och mössor med Tors emblem som pris. De delades ut av innebandysektionens ordförande Mikael Forstén.

6 reaktioner på ”Canadas VM-lag i Lovisa

 1. Kanada är rankat som 11:a i världen. Så jag är oerhört impad över att Tor lyckades leda med 4-0. Otroligt, för ett lag som inte ens spelar i Div 1.
  Å så kul att du fick se matchen live.
  Det där att sjunga nationalsången ”på riktigt” med en sångare har blivit lite av en ”trend. Tycker det är roligare än att sätta på ett band, förutsatt att sångaren är duktig alltså.

  1. Sångerskan var mycket duktig.
   Ja, jag funderade på det där… att Kanada är rankad som 11:a i världen kanske inte betyder så mycket ändå?
   Innebandyn är en liten sport där och bara stor i Sverige och Finland, och några andra europeiska länder – eller har jag fel?
   Tänker på antalet utövare och klubbar osv.
   Men visst var jag också impad efter första perioden 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.