Blandade vintervyer från Lovisa centrum

Den här dagen blev inte riktigt som tänkt, då en som jag skulle intervjua glömde bort alltsammans. Nåja, enklare kom jag undan själv, men hade ju ställt in mig på det. Ser det positiva, fick bilrutorna skrapade, körde bilen varm, åkte till min syster och vi bestämde att vi tar rejäl lunch, eller á la carte på macken Ankkurituuli som alltid har god mat och trevlig personal.

Bilderna jag visar tog jag i går.

Klädaffären Tango som har funnits i flera generationer.
En julgran vid samma affär.
En del av Drottninggatan norrut. Trähuset till vänster är en av flera skamfläckar, tyvärr. Inte längre reparationsdugligt ens, tror jag. Blandad arkitektur. Då jag var ung fanns det vackra trähus också till höger, bland annat en cafeteria där jag firade att jag fick körkort den 22 maj 1980.

Imorgon öppnar julhusen sina dörrar i Lovisa. Då, och några dagar framöver, blir det troligen en hel del juliga bilder på min blogg.

10 reaktioner på ”Blandade vintervyer från Lovisa centrum

 1. Det verkar som att även journalister borde börja köra med sms till sina ”intervjuoffer”. Jag menar tandläkare, läkare och frisörer gör ju det, so varför inte journalister…
  Så himla synd med skamfläcken där. Det märkliga är ju att du säger att huset är k-märkt, å k-märkta hus i Sverige är ungefär det första man renoverar. Men det är klart – sätter ägaren sig på tvären så är det ju inte så lätt. Synd är det i alla fall.

 2. Fina bilder, men tråkigt när ett K-märkt vackert hus får förfalla så mycket att det inte går att renovera.
  Ha en fin lördag!

  1. Ja, ett av trähusen jag visade är inte K-märkt, men det som ligger mittemot Esplanad på samma gata torde vara det.
   Hur som helst är det alltid tråkigt då gamla trähus, eller hus överlag, förfaller.
   Ha en fin lördag även du!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.