Puppekornsdagen

Det lär vara internationella popcornsdagen i dag enligt Orsakullan, som frågar vad vi tycker om popcorn.

Jag gillar både traditionella popcorn men också sådana med choklad på 🙂

Smeknamn för popcorn hos mig är ”puppekorn” 🤣

Det är mycket länge sedan jag poppade korn i kastrull och ganska länge sedan jag lät dem poppa i microvågsugn. I affären där jag oftast handlar kan man köpa färdigt poppade popcorn i påse, med eller utan choklad. Ibland äter jag popcorn som poppats i maskin på biografen.

20 reaktioner på ”Puppekornsdagen

 1. När barnen var betydligt yngre än vad de är idag, så åt vi popcorn nästan varje vecka… Nu är det nog väldigt länge sen sist som jag ätit dem. Godast tyckte jag att microsmörpopcorn var… Man kan ju så popcorns”fröna” i krukor så får man en frodig grön prydnadsplanta.

   1. Själv har jag inte testat, men många som gjorde det i fjol, såg jag på fb och instagram. Tror bestämt jag ska pröva på det i vår/sommar också

 2. Puppekorn – hahaha! Du vet kanske att ”Puppe” är tyska och betyder ”docka på svenska. Då vet du vad du ätit;-) Visste inte att popcorn fanns med choklad. Har själv aldrig poppat popcorn i någon form.

  1. Jo, jag vet att Puppe är docka 🙂
   Jag skapar ibland helt knasiga ord för mig själv. Och ofta vänder jag på stavelser så att ordet ”jättesvårt” blir ”svättejårt” osv.

 3. Popcorn är gott! Sonen poppar ofta här hemma på gammaldags vis i kastrull och en klick olja. Mikro popcorn har vi också. Ost popcorn finns det ju också att köpa och alla möjliga andra med olika smaker. Bland andra söta popcorn överdragna med kola, som jag inte alls kan äta, eller sk. ‘Kettle corn’ som poppats i olja med tillsatt socker! Inte alls min grej heller, men populärt här i USA.

  1. Ja, USA är ju på något sätt popcornens land 🙂
   Riktigt söta med kola skulle jag nog inte heller gilla, tror jag.
   Men de som är salta och har chokladöverdrag går bra.

   1. Jodå. USAs ursprungsbefolkning, de som förr kallades ’indianer’ poppade popcorn över öppen eld. Så visst kommer popcornen härifrån! 😀

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.