Trees on Tuesdays, fototour och tankar om det lokala

Kylslaget var det då min syster och jag i dag tog en liten runda som vi brukar kalla Fototour. Hoppas det blir allt fler sådana längs våren och sommaren. Vi har inga speciella teman, men ville nu ta bilder av kala grenar, grenar med mössöron, vitsippor, mossa, stenar, stammar osv. Det händer så mycket i naturen just nu.

Jag har haft lite ledigt från jobbet, inte helt och hållet eftersom jag ibland behöver svara på frågor som ingen annan har svar på. Svaren behövs för att andras jobb inte ska stanna upp.

Men i det stora hela har jag fått förbereda min kommande 60-årsdag och fest. Nya Östis intervjuade mig förra veckan, intervjun publiceras nu på torsdag. I dag ville finska lokaltidningens chefredaktör, som är en vän till mig från ungdomstiden, också ha en intervju.

Det finns så mycket jag skulle vilja säga då jag intervjuas. Men jag om någon vet att teckenmängderna är begränsade i tidningarna 🙂 Jag vill ändå framhäva att de små lokaltidningarnas roll blir allt viktigare hela tiden. Goda nyheter, personintervjuer och annat människonära står högt i kurs i en tid då mycket fokus sätts på allt det hemska som händer i närsamhället och i världen.

Sådant ska inte sopas under mattan, men utan anställda redaktörer kan vi inte ha en djupt granskande journalistik. Alla skribenter väljer själva vad de kan och vill skriva om. Då blir det lite mera feelgood, men sånt behövs i dag. Många läsare har sagt att de får nyheter från andra tidningar, tv och radio. I Nya Östis vill de läsa sådant som de inte får läsa någon annanstans ❤

12 reaktioner på ”Trees on Tuesdays, fototour och tankar om det lokala

 1. Alldeles rätt vad du skriver om en lokaltidning!
  Jag får också gå fotopromenader igen. Det var länge sedan och sakta men säkert måste jag komma igång igen. Kram!

   1. Nej, det är inte så att jag inte ”får” promenera. Hunden är för gammal, vill inte gå så långt längre och jag kommer helt enkelt inte igång med att gå själv med bara kameran. Men nu blir vädret förhoppningsvis bättre och då får jag ta mig i kragen helt enkelt 😀

   2. Ok! Har haft samma ”problem” själv på sätt och vis.
    Känts svårt att komma ut då det varit mörkt, kallt, halt, is, snö… Nu känns det bättre igen 🙂
    Vi får peppa varandra då det gäller att allt oftare ha kameran med och faktiskt TA foton!

 2. Första bilden är helt underbar. Den ser ut som ”två-i-en” – den övre delen är vit, den undre blått. Läcker effekt, verkligen!
  Vilken kändis du verkar vara i din del av världen. Jättekul att bli uppmärksammad och att alla vill göra en intervju med dig. NJUT av uppmärksamheten!!!

  1. Jag har blivit mer introvert med åren 😀 Men jag gör som du säger, försöker njuta av nuet och av det faktum att de lokala tidningar i Lovisa vill ha födelsedagsintervju med mig 🙂

  1. Du har rätt – jag är tacksam och glad över mitt fria jobb. Ansvarsfullt och tidskrävande är det, men mycket frihet finns det också.
   Och att få jobba hemifrån, jag gillar det och jag har disciplin för det.

 3. I oroväckande tider känns det tryggt med det nära och det lokala. Gissar att Nya Östis fyller en ännu viktigare funktion i dagsläget än för bara några månader sedan. 😊

  1. Det kan mycket väl hända att många söker vardaglig trygghet i vår tidning. Att få läsa om allt annat än kriget.
   I och för sig har vi skrivit lite om flyktingar från Ukraina som kommit hit osv.
   Men det blir inte för mycket av det sorgliga.

 4. Så fint att du får uppmärksamhet när du fyller år. Träd är alltid spännande men särskilt utan löv. Vår lilla tidning har mest information om orterna runt Växjö. Lite om världen utanför.
  Ha en fin dag önskar Minton och jag

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.