Fem en fredag, VARDAGSLIV

En del av min vardag i dag var att gå på gratis mammografi-undersökning. Mycket tacksam för att få göra det vartannat år. Det blev en del small talk med andra som satt i det lilla väntrummet. Vi kom ihåg hur vi för två år sedan på våren också var här. Då var coronapandemin rätt ny. Vi köade utomhus med ett par meters avstånd till varandra. Munskydd var inte vanliga då, men idag bar vi alla sådana.

Passar på att svara på Elisamatildas veckoutmaning, Fem en fredag, Vardagsliv.

Vilken aktivitet utför du varje dag?
– Jag gör olika stretchövningar då jag har ett så stillasittande jobb. Om jobb räknas till aktiviteter så skriver jag en hel massa 😀

Vad gör du enbart på helgen?
– Sover så länge jag kan, utan att ha klocka på ringning. Läser vännernas bloggar närmast på lördagar, nästan enda dagen jag har tid för dem.

Har du, eller har du inte magneter på kylskåpet?
– Några enstaka. En från James Bond-ön i Thailand och sedan ett par tänkvärda ord, ett med Muminmotiv.

Vad för något går mest på automatik i din vardag?
– Mycket som har med jobbet att göra är rutinartat. Olika återkommande vardagssysslor likaså.

Vad kallar du spontanitet en vanlig tisdag?
– Jag försöker vara spontan alla dagar. En tisdag, då vi har mycket jobb med att få ut tidningen, kan det kännas skönt att ta en spontan lite längre paus och komma ut. Särskilt på sommaren, cykeltur, trädgårdsvistelse och sånt.

19 reaktioner på ”Fem en fredag, VARDAGSLIV

 1. Bra med mammografi. Går 4 promenader med Minton varje dag och har några magneter på kylskåpsdörren.
  Funderade på att delta i denna utmaning.
  Kramar från oss

 2. Stretchövningar är bra att göra, går i perioder för mig, som tur är har jag rörligt jobb men även då behövs det lite andra rörelser. Jag kom inte på något spontant på sista frågan men när jag läser ditt så inser jag att jag nog är mer spontan i jobbet än hemma. I alla fall har det varit så under pandemin.

 3. Mammografiatutkimukset – hahaha vilket ord. Slängde ordet in på Google translate bara på ploj. Resultatet – mammografiundersökningar. Eftersom det var ett enda ord, så gissade jag att den svenska översättningen inte var ”ordagrann”. Bingo, jag hade rätt – Mammografiatutkimukset betyder Mammografiundersökningar. Älskar sånt:-)

  Min man gör också sina stretchövningar varje morgon. Har gjort det i många, många år.
  Du kommer att älska att vara pensionär, för då kan du ha sovmorgon varje dag – om du vill;-)
  Jag försöker också vara spontan alla veckodagar, är ingen planerare, för det slår sällan in.

  1. Roligt att du är så intresserad av finska och kanske även andra språk 🙂
   Nu lyckades googletranslate bra, ibland går översättningarna helt åt fanders.
   Mammografia = mammografi. Tutkimus = undersökning. Tutkimukset är en plural form.
   Ja, jag tror jag kommer att gilla pensionärstiden om jag får vara ens någorlunda frisk. Och då kan jag jobba lite med att skriva på sidan om, ifall någon vill ha mina texter.
   Eller göra översättningar, sånt håller jag på med ibland även nu.
   Kanske om fyra-fem år?

 4. så klokt att göra stretchövningar. det borde jag lägga in också. mammografiundersökningar är väldigt bra. förstår inte dem som struntar i att gå när de blir kallade.ibland är det väldigt bra med rutiner

  1. Precis. Rutiner är bra ibland, samtidigt som jag också försöker bryta vissa av dem 🙂
   Stretchövningar blir man van vid med tiden då man får dem satt i nåt slags system längs dagen.

 5. Ja det är lite annorlunda idag mot för två år, o nästa år kommer det säkert vara ytterligare annorlunda – åt det bättre håller hoppas vi.
  Ha en fin helg

  1. Kul att du tittade in här! Ja, annorlunda har mycket varit och knappast återgår vi nånsin till det vi kallade ”normalt” förr.
   Men mot ett bättre håll ska vi säkert gå.
   Önskar dig en fin lördag!

  1. Fint att du fått den tredje också – jag fick min den 29.12 och har ingen aning om hur länge det skyddar.
   Vi hör så många olika åsikter om den saken.
   Men nu hoppas jag kunna vara vaccinfri till sommaren i alla fall.
   Ha en bra dag!

 6. Jag gjorde min sista mammografi förra året. I fortsättningen får jag bara komma om jag känner något oroväckande. Men bra så.
  Jag brukar ha klockan på 08 bara för att komma upp men sen några dagar har jag tagit bort detta då jag känt mig ovanligt trött. Tror penicillinet vände upp och ner på hela mig.
  Roligt att läsa dina svar!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.