Jag traskar på

Servicehuset Esplanad vid Drottninggatan kring klockan 18 på söndagskvällen. Min 135:e dag av promenader. Hålls jag frisk får jag fira 150-jubileum måndagen den 27 februari 🙂

Drygt 3000 steg blev det i dag. Mestadels går jag ju ensam. Det är inte alltid så upplyftande, jag försöker få vänner med mig. Men att mina tider alltid skulle passa för dem är ju inte så självklart.

Jag har för länge sedan kommit över tröskeln ”skulle inte orka, vädret är trist, det är för halt, för blåsigt, för kallt”.
Det finns inga ursäkter, inget dåligt väder, bara dåliga kläder.

Så jag kommer ut. Och tänker ofta ”så bra av mig att få det gjort, alla dagar”! Nu går vi dessutom mot ljusare och varmare tider.
Idag fantiserade jag om hur det kommer att kännas sedan om det är +30 i skuggan 😀 😎☀ Ska jag promenera tidigare morgnar då eller sena kvällar, då det eventuellt blivit så svalt att jag inte behöver krypa längs väggar och leta efter svalka.

10 reaktioner på ”Jag traskar på

 1. Det blir säkert 150 dagsfirande den 27 februari. Den bästa tiden att promenera i värmen är morgonen. Ett råd från en hundägare för kvällarna brukar vara ganska varma.
  Kramar från oss

 2. Du är SÅÅÅÅÅÅ duktig och uthållig! Bra gjort! 30 plusgrader i skuggan – ja sådana dagar lär du inte få många av på våra breddgrader. Men vet du vad – då cyklar du istället. För även cykling är ju faktiskt motion och ”stegmätaren” räknar trampen.
  Att promenera ensam är det faktiskt förvånansvärt många som gör, inte bara kvinnor. Att traska på betyder samtidigt hjärnjympa för många, och den sortens ”motion” får man bäst ensam.

 3. Jag har bestämt mig för att inte stänga gardinerna i sovrummet i sommar, för då kommer jag upp tidigare och kan gå innan det blir för varmt. Vi har ju lite varmare än er så behöver gå direkt när solen gått upp om det ska bli av.

  1. Fin idé! Här kan det också någon gång bli så varmt, enstaka veckor under sommaren, att promenaderna måste göras tidigare morgnar, eller som det troligen blir för mig, sena kvällar 🙂

 4. Heja, heja! Jo, men jag håller helt med dig. När stegen och träningen blivit rutin, handlar det inte om OM, utan NÄR. Här blev det runt 12 000 steg denna söndag, vilket faktiskt v ar en hel del mera än jag hade väntat mig! Trevlig början på veckan får jag önska!

 5. Du har verkligen tagit dig förbi alla ursäkter, bra jobbat! Och tänker redan på sommarens värmeböljor, puh! Vet du hur jag gärna gör då, jo som vi andra som har hund, vi promenerar antingen tidiga mornar (nej tack!) eller sena ljusa sommarkvällar (ja tack). Dessemellan doppar jag mig i ån eller sjön och det är ju också motion!

  1. Samma tankar här. Nej tack till tidiga morgnar, ja tack till sena kvällar 🙂
   Och jag ska försöka bada/simma i år. Har inte gillat att gå till allmänna stränder, vill inte visa min kropp.
   Men kanske jag hittar nån lite mer privat strand nånstans 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.