Glad måndag! 13-02-2023

Nu har åter en vecka gått – så här rullar det på och det bästa är ju att vi rullar mot våren 🌷
Hinner inte skriva så mycket i min blogg måndag, tisdag och onsdag. Men jag har nu ändå tillsammans med mina två närmaste kollegor lyckats organisera om arbetsflödet så att vi alla tre i huvudsak ska kunna vara lediga kvällar och helger.

Det är nämligen så att arbetsmängden har ökat under åren. Vi får in mycket mer mejl, frågor och tips än vi fick för till exempel två år sedan. Vi tolkar det som att Nya Östis behövs. Samtidigt är det här ett jobb som sker i en förenings regi och vi ska se till att det finns material för minst 32 sidor tjocka tidningar varje vecka. Det blir inga pauser.

Tulpanernas skönhet gör mig glad. Och det stöd jag fått av kollegor de senaste dagarna. Ensam är inte stark och hur ska någon veta hur en person känner sig om personen inte öppnar sin mun och ber om hjälp, berättar hur allting känns.

10 reaktioner på ”Glad måndag! 13-02-2023

  1. Tack – har inte hunnit svara på alla kommentarer här, men nu hinner jag igen.
   Ja, jag har lyckats hålla fritid tre kvällar. Kämpar på för att det ska lyckas även framöver.
   Jag får vara lite ”sträng” med mig själv.
   Kram!

 1. De krispiga och fräscha tulpanerna i sista bilden är verkligen vackra. När de håller på att vissna är nog bara fotonördar glada över dom;-)
  Om arbetsmängden för Nya Östis har ökat så bör man kanske överväga att engagera fler medarbetare. Men om ni tre ny lyckats omfördela jobben, så är det ju ”bara” att testa och se om situationen blir mera hållbar. Du har tagit ett första steg i rätt riktning där. Hur upplever dina kollegor arbetsbelastningen?

  1. Ja, jag vet vad du tycker om vissnade tulpaner – och att många av oss andra bloggare gillar att fota dem som konstverk då 😄
   Jo, arbetsmängden har ökat – sedan är det frågan om vad en förening har råd att betala i arvode, och vem som går med på att utföra jobben för de summorna.
   Hittills har vi lyckats omfördela jobben, flexa och arrangera – och tidningen fyller denna vår åtta år!
   Svar på sista frågan: Mina närmaste kollegor upplever läget lika, arbetsbördan har ökat, men vi har ett bra team som kan prata med varandra om allt detta och vi flexar och stöttar varandra.

 2. Underbara tulpaner! Om du ser mitt inlägg från i går söndag, så ser du att jag har exakt samma färg på mina tulpaner…som dock är dags att slänga nu…
  Glad måndag!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.