Trevlig Runebergsdag, och mera snö!

Tjuvstartade med Runebergsdagen igår då jag visste att det skulle vara snöoväder i dag. Min syster och jag handlade till mamma och skötte andra ärenden hon behöver hjälp med. Sedan belönade vi oss med ett besök på Café Favorit här i centrum av stan. Jag som inte denna dag satt bakom ratten kunde ta ett glas mousserat.

Runebergsdagen firas alltså i dag, den femte februari i Finland.

Den här bilden togs i går vid 15-tiden. Då hade det börjat blåsa och senare på kvällen kom snön. Snöade hela kvällen. Kanske var ett uppehåll i natt, men då jag steg upp 8.30 och tittade ut genom fönstret var där yrväder utanför och sovrumsfönstret delvis åter täckt av den vita varan.

I dag vill jag skriva såsom bloggväggen Lena ofta gör. ”Äntligen bloggdags!” Hon skriver inlägg onsdagar och lördagar, mycket om resor och olika intressanta platser både i Wales och i Spanien, men även i Sverige och andra länder.

Själv försöker jag skriva minst ett inlägg per dag, men om lördagen säger jag Äntligen bloggdags! för att det vanligtvis är den enda dagen då jag också hinner läsa mina vänners bloggar och i viss mån kommentera hos dem.

Alla små rum i Café Favorit är mysiga, personligt inredda med möbler i olika stilar. Ibland hålls här konstutställningar, ni ser två tavlor till vänster om bokhyllan. Den i sin tur är hylla dit vem som helst får sätta böcker som de läst, eller ta med sig hem i bok som lagts in där. En bokbytarhylla!

10 reaktioner på ”Trevlig Runebergsdag, och mera snö!

  1. Jag har så många gånger tänkt länka till din fina blogg.
   Märtha som läser den är en av mina vänner, en före detta lärare till mig också.
   Så nu passade det bra – med det här ”Äntligen bloggdags!”-utropet 😀
   Kram!

 1. Tänk att ni firar er nationalskald och att det även är flaggdag. Så fint!
  Jag funderade på om vi har något motsvarande i Sverige, men det har vi inte. Vi nöjer oss med kungligheter – både levande och döda, de stora helgerna och dagen för ev riksdagsval.
  Ha en fin Runebergsdag!
  Kram, Ingrid

  1. Det tycker jag också, att det är fint att minnas honom och flagga.
   Ni har era kungligheter – ja, och dem gillar jag också att följa. Ni har monarki och vi är en republik, så vi har vår president Sauli Niinistö 🙂
   Tack för hälsningen och kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.