Annorlunda ”motionsrunda”

Jag anade att det hade kommit mycket snö igen, men visste inte att många gator i centrum inte var plogade då jag gick ut runt 13-tiden. Det kommer sådana mängder snö att de som ska röja inte hinner med. De måste ju sova ibland också, ha sina lagstadgade pauser. Och viktigast är det att hålla de största ”farlederna” öppna.

Ni ska veta att till exempel Östra Tullgatan i går var fint plogad och de hade hunnit få undan snön som upptog p-platser. I dag ser det åter ut så här och en dam håller på att skotta fram sin bil där längre fram.
En del av Östra Tullgatans trottoar.
Jag pulsade iväg längs Alexandersgatan, mot torget.
Mannerheimgatan, inte fri från snö förstås, det går ju inte. Men i hyfsat skick. Snöhögen på torget växer och växer.

Inte helt plogat här men här har ändå rätt många andra gått före mig så det gick att ta sig fram. Men jag tänkte på dem som har rollatorer eller som rör sig i rullstol. Går knappast utan hjälp att vara i farten i dag.

Här har en liten traktor tydligen farit fram.
Tittut! Än lyckas jag ser över snöhögen, säger Jacob af Forselles.
Lite längre fram låg snön i drivor så att den var över 30 cm hög och då blev jag ”flickan som gick på gatan” åtminstone för en stund.

Snöfallet har nu vid 14.50-tiden blivit allt ymnigare, så jag tror att vi snöar in nu – totalt.

På väg hem igen, upp med hissen. Går inte ut mer i dag 😀

18 reaktioner på ”Annorlunda ”motionsrunda”

 1. Milda makter! Man skulle kunna tro att du bor långt upp i norr! På gatan går jag allt som oftast, men på grund av is på trottoaren, inte heller för pengarna.

 2. Ojoj vad snö du har och det är många som inte klarar att gå på dessa trottoarer. Har förståelse för snöröjarna som inte kan vara överallt samtidigt. Nu får du njuta inne med ditt pussel och sen är det Mello som jag inte tittar på.
  Kramar från oss

 3. Dags för kommunen att kalla in militären till hjälp. Så mycket snö har Lovisa väl inte fått på år och dag. Som du säger, jag tycker synd om alla som behöver hjälpmedel och alla som har barnvagn. Hoppas du har bunkrat upp, så att du slipper gå ut imorgon också.

  1. Jo, jag tror att jag behöver ut först på tisdag och då borde det inte snöa längre.
   Militären kunde faktiskt hjälpa både här och där. Överallt i Finland har man inte fått så här mycket snö, vi tycks vara en snömagnet här i Lovisa 😀

 4. Här fixar regnet att få bort det värsta. Det regnar halva dagen och sedan snöar det resten av dagen eller natten. Det blev en bra dokumentation av det vita eländet. Hoppas du har det mysigt inomhus. Kram!

 5. I nuläget när vi är snölösa har plusgrader och sol skulle jag absolut inte vilja byta..men i ärlighetens namn är jag verkligen avundsjuk på dina fina vinterbilder.. Jag har inte fått det minsta i den vägen i år.. toppen bilder tummen upp.. Kram Nicki 🤗❄️🥶😨

  1. Tack Nicki!
   Tycker det är svårt att fota vinterbilder – allt är ju bara vitt 🥶😄❄ man ser inga proportioner 🙂
   Vi ska få ha plusgrader några dagar men minus på nätterna så det dröjer nog några veckor eller ett par månader innan de här snömängderna är borta.
   Bland annat för att det kommer mera nu i dag!

   1. Svårt att veta. Kanske mera så att det blir extrema väder. Lång hetta och torka om somrarna.
    Mycket snö på vintern – skyfall och regn på sina ställen, så att jordskred uppstår – osv.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.