Jag tog mig tid, gav min syster tid

Framsteg! Jag gav mig tid att hålla en paus i dag. Min syster frågade om vi hinner träffas en stund, hon ville komma upp till mig här hemma. Och så hade hon med sig två bakelser Alla hjärtans dag till ära.

Då vill jag verkligen inte säga ”nej, jag har inte tid”. Jag tvekade en stund, funderade på allt som jag hade tänkt att jag borde hinna göra mellan klockan 15 och 16.30. Efter det skulle jag få ett telefonsamtal som hade med jobbet att göra.

Plötsligt kände jag bara att nu är det dags att sätta något slag av punkt för min hårda arbetstakt. Jag har rätt att ta pauser, att njuta av stunder i vardagen också en vanlig måndag.

Nu är det ju inte så att någon har sagt till mig att jag inte får hålla paus. Tvärtom! Många har uppmanat mig att göra det.

”Den duktiga flickan” som bor inne i mig har ändå haft oerhört svårt att sätta gränser, hon får jobba med det här varje dag. Hon har sin ålder till trots mycket att lära sig. Världen blir inte klar hur mycket hon än jobbar.

Nu ska hon bli bättre på allt det där. Hon ska ta pauser också mitt på dagen. Ibland ska hon gå UT för att äta lunch, eller för att ta en cykeltur senare på våren. Hon ska inte boka kalendern full med möten och intervjuer.

”Den duktiga flickan” har svårt att säga NEJ. Men hon ska lära sig det också.

22 reaktioner på ”Jag tog mig tid, gav min syster tid

 1. Ordspråket heter ju ”Man kan inte lära gamla hundar sitta”. Det kan man visst det ,det tar bara lite längre tid, som i ditt fall.
  De flesta företag åtminstone i Sverige har en fikapaus på morgonen och en på eftermiddagen. Så varför ska inte en egenföretagare ha det så. I vissa jobb är det till och med lagstadgad, så. Fler fikastunder för din del framöver:-)

 2. Du är på god väg med tanken i alla fall och idag gjorde du säkert din syster glad. 💖😊👍
  Oh vad jag saknar att ha en syster, det är jobbigt på många sätt att vara ensambarn.

  1. Ja, det har jag knappt tänkt på, hur det är att vara ensambarn!
   Att jag annars är ensam i livet sedan åtta år tillbaka är ju en annan sak.
   Vänskap och relationer ska vi värna om ❤

 3. Bra gjort! gläder mig att du tog chansen till en trevlig paus tillsammans med din syster! Bakelsen ser verkligen mumsig ut!
  Hoppas nu du får en bra tisdag!

 4. Bra gjort, men jag kan förstå svårigheten om andra människor är beroende av dig.
  Underbart bakelser. Såna godingar finns inte i Sverige.

  1. Tror ni har allehanda godingar i diskarna också hos er, du kanske inte bara råkat se dem? 😄
   Ja, på Nya Östis har vi ju personer i alla åldrar som är medarbetare. En del jobbar tidigare morgnar, andra sena kvällar.
   En del har andra jobb och behöver få svar på vissa tider för att deras jobb hos NÖ ska avancera.
   Men alla förstår att jag inte svarar på exakt alla mejl mellan 06 och 24 🤣 och att jag stänger av telefonerna till kvällen och natten.

   1. Som jag nämnde tidigare har jag numera bara en telefon med två simkort i En för jobbet och en för privat. Smidigt att stänga av den på kvällen eller vid andra tillfällen också när man faktiskt är ledig.
    Annars blir det bara stressigt.
    Nej sån bakelse har jag inte sett.Men kanske lika bra det. 😄

   2. Jag stänger ju också av jobbdelen på natten, eller det blir 19.00 och sen lika så på helgerna. Bara den privata som är i gång.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.