På målrakan med pusslet

Jag vet inte hur många pussel jag har lagt de senaste fyra åren, men många är det. Det här var också lite extra krävande, men kul som vanligt! Nu kanske jag får det klart den här veckan, men jag har inget uppsatt mål. Pusslandet ska vara avkopplande.

Har också lyckats med mina intentioner att hålla mig till arbetstider, och jag har rätt mycket haft telefonen på stör ej just under dessa tider. Och också då som jag har koncentrationskrävande jobb, sådana som bankärenden och att skriva lite mer krävande texter.

Tänk att något så enkelt ska vara så svårt att inse. Varje pling på telefonen får ju min hand att sträcka sig mot den och kolla vad som plingade. Då jag inte hör plingen får jag mycket mer gjort och allt det som har plingat kunde vänta, det var inget som världen rasade ihop för då jag inte registrerade det.

Fullmäktigemötet ska jag följa ikväll via nätet, men jag tog en paus på en halvtimme nyss för att lägga pussel.

Björn Natthiko Lindeblads bok ”Jag kan ha fel” har också fängslat mig. Men den ska som sagt läsas långsamt. Den uppmaningen finns i förordet och introduktionen till boken.

Jag har lärt mig att jag inte ska tro på allt som jag själv tänker. Det är min superkraft. Jag kan nämligen ha fel. Jag behöver inte heller verka smart inför andra, imponera på dem. Det räcker långt med uppriktig närvaro. Varsevarande, ett ord Björn myntat själv.

20 reaktioner på ”På målrakan med pusslet

 1. Låter som en bra bok, med såna funderingar 👍 och angående ”pling” på telefon så jo, jag kan erkänna att min e mest på tyst läge – inget som stör

   1. Bättre sent än aldrig… Jag är oxå 60…men kom på det för flera år sen, då jag köpte min första smarttelefon, sååå störande med pling hit o pling dit, o då jag började sköta barnbarnet så ville vi ha det tyst från sånt

 2. Det är lättare att jobba eller koppla av om det inte plingar hela tiden. Du har kommit långt på pusslet.
  Boken låter intressant så jag skall se om den går att låna på biblioteket.
  Kramar från oss

  1. De orden kan man säga ofta till sig själv… ”jag kan ha fel” – för vi tror ju rätt ofta att vi vet mycket om andra, eller om saker överlag.
   Vi antar och gissar och misstänker 🙂

   1. Tro saker om andra är inte bra, det tror jag inte att jag gör. Men istället kan jag vara envis om saker som jag tror säkert att jag vet och ibland kan det visa sig att jag har haft fel, det är jobbigt.

 3. Min mobil plingar väldigt lite den med. På det sättet styr jag själv över var och när jag vill kolla. Dock är det ju lite annorlunda när man har arbetspling att kolla.

  1. Jo, vissa dagar och tider måste jag höra plingen för då väntas akuta svar som har med produktionen att göra.
   Svarar jag inte stannar andras jobb upp och så ska det inte vara.
   Men från torsdag till söndag är jag inte längre lika tillgänglig – inte på stubinen i alla fall 🙂

 4. Varsevarande – visst är det ett bra ord. Det blev en bra början att se till att du får lediga och/eller ostörda stunder.
  Pusslet får inte bli ett måste. Det är där du koncentrerar dig och tankarna sjunker undan, samtidigt som du tycker det är kul. Bästa avkoppling som finns.

  1. Exakt, du förstår mig så väl!
   Pusslet är inget stress, jag sjunker undan där och olika tankar finns i huvet men de bearbetas lugnt medan bitarna hittas.
   Och Björns bok! Så underbar. Läste ett par sidor igår kväll. Där finns något som lär mig och bär mig framåt på varje sida!
   Otroligt.

   1. Läste boken, väntade två dagar och läste den en gång till. Sedan skrev jag ett långt inlägg om boken på MeWe och avslutade det med hans avskedsbrev. Hoppas att många kommer att läsa den. Jag var ganska övertygad om att du kommer att gilla den. Kram!

   2. I morse läste jag två sidor vid åttatiden och somnade sedan bra om.
    Där finns så många bra råd 🙂
    Läser sällan böcker två gånger och ger bort över 90 procent av allt jag läst, men den här boken har redan understreckade meningar.
    Jag kan låna den till någon men ger inte i första hand bort den.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.