Plask och slask, snart flyter vi bort

Kanske inget att skoja om i dessa tider då allt fler länder drabbas av extremväder och däribland översvämningar.

Men i dag har det kommit snöblandat regn. Meteorologen sade att det kan komma 20 centimeter snö till, och hade det varit minusgrader hade det blivit så. Men med temperatur vid nollan och någon grad på plussidan blir det mycket slask och plask och blask.

Här har vattnet tillsvidare lyckats rinna ner i avloppet, men det finns många platser i Lovisa där stora vattenbassänger har bildats. Det var huvan på huvet som gällde för att skydda mitt nyfriserade huvud i dag 🙂

Varit en intensiv dag då jag mot slutet av veckan satsar på att hjälpa mamma tillsammans med syrran. Vädret ställer till det också såtillvida att smalare gränder är svårframkomliga, det finns risk att ramla eller att fastna med bilen i snömodden och snart fryser det på… Traktorer och lastbilar kör fram och tillbaka med lass efter lass av snö.

Fullmäktigemötet som jag följde fyra timmar igår kväll ska skrivas ut så småningom. Men fortfarande säger jag, så BRA att jag kom på att jag kan ha telefonen på stör ej en del av dagarna. Jag får så mycket mer gjort när den inte pockar på min uppmärksamhet.

Bättre sent än aldrig att jag upptäckte det!

18 reaktioner på ”Plask och slask, snart flyter vi bort

 1. jag har tagit bort massor av aviseringar och signaler på mobilen och från 21.00 till 07.00 också all synkning. Det enda som går fram är ev telefonsamtal. Det var verkligen en välsignelse när jag kom på det. Inga sms och inga mess som väcker mig när jag just somnat.
  Hoppas att vägarna snart blir framkomligare!
  Kram, Ingrid

  1. För mig är det enklast att helt stänga telefonerna eller att ha dem på stör-ej, då behöver jag inte komma ihåg att slå på och slå av Messenger, mejl, Whatsapp, sms m.fl separat.
   Då är allt på tyst, även ringsignalen. Några timmar med dessa funktioner mot slutet av veckan gör underverk för min ork 🙂
   Kram!

  1. Ja, jag vet ju inte hur det är att vara ensambarn då jag aldrig varit det.
   Syskonrelationer kan i och för sig vara jobbiga eller obefintliga även det, men jag är glad för att min syster och jag kommit varandra närmare på ”äldre dar” och att vi är två om att kunna hjälpa vår gamla mor.

 2. Precis så där har vi haft det i många dagar nu. Inatt kom väldigt mycket snö som nästan är borta nu och snart ska det snöa igen. När jag går sista rundan med hunden är det snorhalt överallt.
  Hoppas våren är på väg… Kram!

 3. Ja, du visar helt klart att det där med ”bra med snö, det blir genast så mycket ljusare” är en myt. Finns det nåt värre en brun-grå slask. Nej, skulle inte tro det.
  Vi har också haft en konstig vinter, eller rättare sagt det är ju fortfarande vinter. Ingen snö alls kvar här, men det hotas med snö nästa vecka.

  1. Exakt – vackert då det är vitt, men sedan kommer perioden med mycket slask, brunt och grått 🙂
   Kanske ni inte heller slipper snön helt och hållet ännu, men ni är ändå LÅNGT från våra mängder.

 4. Ser inte alls kul ut där på gatorna … avskyr sånt där slask!
  Jag har stängt av aviseringarna på notiser, mail och mess – skönt att inte bli störd hela tiden 🙂
  Önskar dig en fin fredag!

  1. Inget vi kan göra åt vädret, men nu då det finns mycket snö och även mycket vatten och sedan fryser allt på, så…
   En liten svordom letade sig över mina läppar då jag skulle parkera bilen här hemma och det inte fanns någon plats som skulle ha plogats, inte på de två gator som ligger närmast mitt hus… Men, inte mycket jag kan göra åt det.
   Fredagskram!

  1. Här plingar det konstant åtminstone på vardagar då vi använder så många sociala medier när vi håller kontakt på tidningen.
   Vi har ju ingen redaktion. Alla jobbar hemifrån och många behöver kontakt med mig.
   Ha en skön lördag – kram!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.