En ny köpkasse och svaret på en fråga

Ska försöka minska användningen av plastkassar. I och för sig har de sedan blivit skräppåsar hos mig, och sådana behövs ju också. Men då jag hittade denna kass i K-Supermarket igår ville jag absolut ha den. Den är tillverkad av stark jutevävnad och handtagen är rejäla och mjuka.

På bilden råkade det blir den finska versionen av staden Lovisas namn, det vill säga med två i-bokstäver. På andra sidan står namnet på svenska med en i-bokstav ❤

Jag har inte hunnit delta i alla av Orsakullans utmaningar, och jag har slutat stressa med sånt. Det finns massor av utmaningar jag skulle vilja vara med i och andra bloggares inlägg som jag vill läsa. Numera gör jag det då tid finns, i lugn och ro.

I dag ber Orsakullan oss fortsätta på meningen ”En flygresa…”
Om det kan jag säga att flygresor varit sällsynta för mig, eller jag har inte flugit alls på två och ett halvt år.
En flygresa jag minns är en från Bryssel till Helsingfors för kanske femton år sedan. Oväder, luftgropar, folk som grät och var vita av skräck i ansiktet. Jag mådde också illa och höll handen med personen som satt i sätet intill. Då lovade jag mig själv ”jag flyger aldrig mer”. Men det löftet glömde jag efter någon månad.

19 reaktioner på ”En ny köpkasse och svaret på en fråga

 1. Vi hade en mardrömsresa från Arlanda till Heatrow första gången Krister skulle åka med oss dit. Jag vet inte riktigt hur gammal han kan ha varit, 10-12 år nånting.
  Dagarna i London hade han inte mycket glädje av, för han våndades bara inför hemresan, som dock gick utan några som helst problem. Tänk så olika det kan vara!
  Ha en skön fredag!
  Kram, Ingrid

  1. Ja, tänk så olika det kan bli.
   Man är ju så utsatt i ett flygplan, inte mycket man kan göra. Man vet att man kommer ner på nåt sätt, men hur 😱😂
   Trevlig fredag, Ingrid och kram!

 2. Fin kasse du köpt jag har också tygkassar när jag handlar och dom går att tvätta. Har en skräck resa med flyg från Mallorca till Kastrup där vi satt fastspända nästa hela tiden. Men jag tycker det är värre att åka båt när det är storm.
  Kramar från oss

 3. Har aldrig någonsin använt plastkassar och inte papperskassar heller utan alltid mina egna som den nya du har. Sådana håller i flera år. Det är inte bara miljövänligt utan även billigare. Kram!

   1. Jag köper avfallspåsar på rulle. Det finns ju inget annat och vi måste använda dem. Vi får små svarta plastpåsar från kommunen till matavfall och måste använda ljusa till hushållsavfall.

   2. Ok, vi har inga bestämmelser angående vilka påsar vi får använda.
    Men då jag sorterade bioavfall skulle det ju vara påsar som passade för det förstås 🙂

 4. Alltid medhavda tygkassar till affären. Inte många som gör så här i Tvillingstäderna, vilket är dumt. Önskar man skulle behöva betala en struntsumma per kasse här som hemma i Finland, men det behöver man inte. Den kostnaden står affären för. Även om avgiften per kasse är låg, sporrar det kunden att ta med egna kassar. Nu när kassarna är gratis, är det få som tar med egna….

  1. Plastkassarna var väl gratis förr i Finland också, minns inte riktigt – men många år har de nu varit avgiftsbelagda och bra så!
   Jag försöker komma ihåg min tygkasse, ibland minns jag, ibland inte, fastän den finns i hallen där jag har mina stövlar och kläder 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.