Blundar inte, men behöver paus

Vet vad som händer i Ukraina. Det går ju inte att undvika det. Talar rätt mycket om det med vänner och bekanta, alla är förfärade och chockade, ledsna och uppgivna. Vi kan inget göra för att stoppa Rysslands framfart, men får hoppas att EU, Nato, FN, USA och andra kan göra det till exempel via sanktioner. Som privatperson kanske vi kan göra något med riktad humanitär hjälp.

Jag blundar inte för det som sker och det går inte många minuter per dag då mina tankar inte skulle vara hos det ukrainska folket. Men jag kan inte se på nyheter hela dagen och läsa allt som skrivs på webben. Jag behöver skydda mig själv då och då, göra annat, tänka på annat.

Köpte två nya pussel i dag. Här ses en detaljstudie av det ena.

16 reaktioner på ”Blundar inte, men behöver paus

 1. Försöker också göra annat men tankarna finns där. Det är mycket små detaljer på nya pusslet så du har avkoppling ett tag.
  Kramar från oss

 2. Du har helt rätt. Jag varken kan eller vill följa olika rapporteringar från Ukraina. Har förstått att det springs så mycket desinformation och ”fake news” att inte ens BBC litar på sina källor längre.
  Sedan var det rätt roligt att läsa kommentarerna jag fick till mitt inlägg om invasionen igår. Ungefär hälften ville ”offra” Ukraina och var införstådda med att varken USA, EU eller NATO, FN med mera ingriper. Den andra hälften ville se action…

  1. Ja, det finns så många åsikter nu. Till exempel om sanktionerna – biter de eller träffar de fel?
   Och som du skriver, det sprids så mycket desinformation att man verkligen måste lära sig sortera bland allt.

 3. Håller helt med! Det är helt mänskligt att behöva ta en paus och stänga in sig i sin egen bubbla. Tankar och bönerna finns hos det ukrainska folket härifrån konstant ändå. Utan att jag läser om Rysslands framfart stup i kvarten.
  Stäng in dig i din bubbla ett tag och gör det bästa av lördagen!

 4. Det är verkligen hemskt detta som händer – och man känner sig hjälplös. Man måste göra annat än följa nyheterna varje minut för att orka med … pussel är ett bra sätt att skingra tankarna.
  Kram

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.