Fem en fredag, TRÄNGSEL

Veckans frågor hos Elisamatilda handlar om trängsel

Finns det någon trängsel du undviker?
– Jag har inga fobier som har med trängsel att göra, men under pandemitiden höll jag mig borta så gott det gick från platser där trängsel kunde uppstå.

Vilken var den senaste större folksamling du deltog i?
– En innebandymatch med 130 åskådare i en stor och rymlig hall. Satt på en bänk med en person bredvid mig och vi använde båda munskydd.

Har pandemin medfört någon ändrad vana hur du hanterar trängsel?
– Ja, jag försöker fortfarande hålla avstånd. Förr två meter minst i kassaköer och vid olika diskar i affärerna. Nu är jag inte lika strikt, men munskydd använder jag där det är mycket folk.

Vad är det längsta du stått i kö?
– Jag har svårt att minnas hela livet tillbaka, har säkert köat till någon utställning eller nåt annat på någon resa. Men jag köade långt över en och en halvtimme utomhus för att få mitt tredje vaccin i slutet av december.

Var trängs du mest?
– Undviker sådana situationer i dag. Men då jag bodde i Stockholm var det ofta trängsel på bussarna minns jag. ”In med magen allihopa” hojtade chauffören, ”då får några till plats”.

Här var det trängsel minsann 🙂

17 reaktioner på ”Fem en fredag, TRÄNGSEL

 1. Våra svar är rätt så lika vad gäller hanteringen av trängsel under och efter pandemin. Ibland har jag en känsla av att vi är en minoritet som har förstått att 1 478 nya fall och 49 nya dödsfall i Sverige talar sitt tydliga språk att pandemin är långt ifrån över.
  Det måste ha känts som en kulturkrock att komma hem till ”lugna” Lovisa efter några år i Stockholm;-)

  1. Det var ju 1998 jag bodde i S:holm, så jag minns inte om det blev nån chock 😀
   Tror inte det var så, för jag hade då innan besökt S:holm ofta och under mitt äktenskap med min svenska man var vi ju i Stockholm, Eskilstuna, Västerås och många andra städer flera gånger varje år.

 2. Intressant att läsa dina svar. pandemin inte är över, men förhoppningsvis så fortsätter den att minska. Trängsel har jag aldrig varit förtjust i, undviker det i den mån det går. Trevlig helg!

 3. Jag undviker trängsel och köer så gott jag kan. Men vissa köer är svårt att undvika som till exempel köer i flygplatsen och matbutiker. Men annars jag bara vänder om om det är en lång kö till nåt.
  Stadens strängel har också blivit jobbigt. Det är verkligen mycket mer folk på gatorna som det var för 10 år sen. Men stadsdel var ju en lugn stadsdel utan trängsel på smala trottoarer. Nu är det massor av folk överallt.

  1. Samma här, vänder om då det är möjligt. Men då som jag ännu reste är det sant att det var långa köer till incheckning osv.
   Jag glömmer så fort sånt där.

   1. Japp, minnet är sämre numera.
    Igår visade till en och samma kund 2 gånger att jag fick en litet hyllningsvers av någon okänd kund för det var inte underskrivet alls.
    Då sa min kund att du har redan visat den för 2 timmar sen. Ruggigt tycker jag.

   2. Ja, kanske inget att skratta åt, verkligen lite ruggigt.
    Har du tänkt på att låta göra ett minnestest? Menar bara väl med det, för jag känner personer som upplevt samma, att det fått höra att de redan sagt vissa saker. Men det minns inte det själva.
    Att tillfälligt ha ett sämre närminne tror jag hör till åldern, men någon minnesexpert är jag definitivt inte, så ta detta bara som en tanke, ett välmenande råd, en fråga.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.