Skål för negativt resultat!

Det som är negativt behöver inte alltid innebära något negativt 😀

Den här bilden är tagen i ett annat sammanhang, har inte bubbel hemma just nu 🙂 Men symboliskt sett, skål för att covid-testet var negativt. Beskedet kom kl. 23.40 i går via sms.

Jag är tacksam för att vi i Finland ännu får genomgå test. Först ska klienten svara på olika frågor via ett digitalt formulär och utgående från svaren avgörs det om test behöver genomföras eller inte.

Jag kunde således glatt meddela dem jag varit i kontakt med att jag åtminstone inte just nu har covid. Å andra sidan kan vi få det när som helst, var som helst, då sjukdomen är lömsk och folk kan gå symptomfria och bära på det. Så det är handsprit och munskydd som gäller ännu långt framöver för mig.

Om jag hade varit smittad skulle jag inte ha känt någon skuld. Jag tycker att den tiden är förbi. Vi har inte längre smittspårning, vi letar inte efter ”skyldiga”. Men det är bra att få göra testet för OM nån har covid kan hen meddela till alla hen haft kontakt med att så är fallet. De kan vara på sin vakt, och får de symptom kan de testa sig. Ju fler som håller sig isolerade hemma då de bär på viruset, desto bättre.

Att helt undvika covid går ju dessvärre inte.

Ute skiner solen, det är plus åtta grader. Vore det inte för kriget i Ukraina skulle det vara en helt underbar dag ❤

18 reaktioner på ”Skål för negativt resultat!

 1. Grattis till det negativa svaret. Njut av solen och försök koppla av. Fick precis ett SMS att min städhjälp fått covid och det känns som smittan ökar just nu.
  Kramar från oss

  1. Den kommer att öka och covid försvinner inte, men har vi 2-3 vaccin borde sjukdomen vara lindrigare.
   Beror väl på vårt allmäntillstånd så där annars också, och bakomliggande sjukdomar osv.
   Kramar till er!

 2. Grattis till ditt negativa resultat. Du är väl värd cavan där. Å ingen ska väl ändå känna sig skyldig när man drabbats och/eller ”delat med sig”. Viruset är ju så lömskt. Å har man inga symtom kan man ju inte gissa sig till att man har smittats.
  I slutändan lär vi alla drabbas, först då är det slut på pandemin.

  PS. Här var det också en fantastiskt fin dag med premiär för utomhusfika i Viggan. DS.

 3. Skönt att du slapp viruset,jag har barnbarnen som har viruset ,den härjar som bäst i daghemmen.Håller med dig att allt skulle vara toppen om det inte vore för kriget,den dagen det blir fred kommer jag att tömma en flaska skumppa på en sup.

 4. Ja, ingen vill ha Covid, så jag säger Grattis till negativt prov! Du blev ju strax frisk också. Det går bra med mig, även om jag fått mer långdraget, så är jag på Bättringsvägen och lär väl ha några antikroppar nu. Knepigt att inte vaccinet hindrade.
  Ha det gott!

 5. Grattis till det negativa! 😉
  Här rekommenderas också test om man har symptom. Liknande som hos er har gjorts hela tiden. Man svarar på ett formulär online och det avgörs till följd av svaren man ger om man borde testas eller inte.
  PCR test görs vid kliniker och antigen test finns att köpas lite överallt.
  Att känna sig skyldig för att man eventuellt smittat ngn annan är helt onödigt tycker jag. Det är ju likadant med andra virus- man smittar som mest innan man själv ens vet att man är smittad!
  Fira på du och hoppas du mår bättre vid det här laget! 😀

  1. Jo, tack – mår bra nu! Hade inga andra symptom än febern, därför tror jag det är stressrelaterat.
   Men covid får vi nog akta oss för länge, eller skydda oss mot så gott vi kan, munskydden, handspriten osv.

 6. Antagligen fick du en ”vanlig” influensa. Det är naturligtvis inte heller enkel sak.
  Men verkar som om du mår nu bättre.
  Här får man inte gå in till vårdcentralen alls om man misstänker Corona. Man vill inte att man smittar människor på väg dit och väl hos doktorn.

  1. Vi får inte heller gå till vårdcentralen om vi misstänker corona. Först fyller vi i ett formulär och utgående från svaren får vi veta om vi kan boka tid för test.
   Det sker via webben. Sedan går vi, eller tar oss med bil, till en ”containerbyggnad” på vårdcentralens gård. Där tas vi emot av två skötare, som har skyddsutrustning från topp till tå. Munskydd, handsprit gäller och bara då testet görs är patienten utan munskydd. In genom en dörr, ut genom en annan och bara en klient i taget.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.