Grannstaden Borgå, del 1

Under de två senaste åren har jag inte rest mycket. Inte utanför Finlands gränser, men till en del orter som ligger nära Lovisa. Grannstaden mot väst, Borgå, är en av dem. Jag visste inte ens att där fanns en park som heter Författarparken, som det finns lite uppgifter om på webbplatsen jag länkar till.

Där planterades körsbärsträd 2015 och de blommar nu så vackert. Ett dovt humlesurr hördes förstås också runt träden ❤

Och så tyckte jag att jag var fyndig som fotograferade en annan person som också tog bilder av blommorna 🙂 Personen har godkänt att bilden publiceras här på min blogg.

21 reaktioner på ”Grannstaden Borgå, del 1

 1. Vilka underbara bilder på blommande körsbärsträd! Inte visste jag att körsbärsträd kunde bli så stora på så kort tid.
  Bra med att leka mammarazzi:-) Den kvinnan var ju totalt anonym då hon vände ryggen till. Där hade jag aldrig bett om tillåtelse. Ja, jag är ju rentav urusel att be om tillstånd när jag leker mammarazzi. Tar ju bara bilder med personer i offentlig miljö, och det är ju tillåtet i Sverige.

  1. Jag antar att träden var ganska stora redan då de planterades 🙂
   Kvinnan är en vän till mig och jag kan tänka mig att nån känner igen henne.
   Jag har alltid tyckt att det är mest schysst att fråga om det är ok att en person landar på min blogg. Då har jag ryggen fri, så att säga.
   Det är tillåtet i FIN också att fota på samma sätt som i SWE.

 2. Det gula runt trädens rötter stör mig. Kan inte förstå vad Kaunisto (stadsträdgårdsmästaren med en annan titel, nu pensionär) hade i tankarna när rostgult kombinerades med rosa bergkörsbärsblom. Jag har skrivit om parken sommaren 2020, men minns inte att jag skulle ha nämnt att den heter författarparken. Tänker bara på den som ”parken ovanom biblioteket”. Nedanför finns bokparken… Skall gå ut och kolla vårt eget träd, det är lite senare, har inte dagssol.

  1. Jag reagerade inte på färgkombinationen 🙂
   Tycker bara att körsbärsblom är något bland det finaste som finns just nu.
   Ja, jag minns att OO skrivit en hel del om parker!

 3. Finns ingenting som är så ljuvligt som blommande körsbärsträd och finns det körsbärsträd, finns det fotografer 😀 Vackert! Kram!

 4. Så snällt av dig att fråga henne om du kan använda hennes bild i din blogg, men egentligen behöver du inte fråga för hennes ansikte syns ju inte. Egentligen inte ens om ansiktet skulle vara med, om du inte använder bilden i kommersiellt syfte.
  Fin serie. Och jag gillar även det gula runt om också.

  1. Jag blev väldigt försiktigt för ett antal år sedan då det fanns en handfull personer som påpekade allt möjligt som jag skrev om och fotade till bloggen.
   En del av dem var ju nät-troll som aldrig gav sig till känna. Men försiktigheten lever kvar hos mig.

   1. Visst har det blivit lättare med tiden. Skilsmässan tänker jag heller allt mer sällan på, sörjer inte.
    Ex-maken och jag är goda vänner, det är huvudsaken.

   2. Jo, vi har ju fortfarande även innebandy-supporterskapet som gemensamt intresse och ex-maken är även frilansare på tidningen jag leder.
    Tacksam för att det inte finns något gammalt groll som tynger 🙂

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.