Ålder, en siffra eller två

Jag känner mig inte dyster och inte mossig fastän jag ska fylla 60 år på söndag. I dag ska jag fira denna milstolpe, tillsammans med nära och kära, vänner och kollegor.

Det som är gammalt är ofta slitet på ett vackert sätt. Det kan vara en nött stol, ett bord, en bänk. Det kan vara en gammal trädstam med mossa, som sett många människor vandra förbi, allt från unga till äldre kärlekspar.

Den gamla stammen gläds varje gång som ny grönska dyker upp, på våren i form av vitsippor.

Med åldern kommer diverse krämpor, men vi kan också få dem då vi är riktigt unga. I livet kan vi inte ta något för givet.

Även på ålderns höst kan vi blomma, på olika sätt. Våren och sommaren, ljuset och värmen får naturen att leva igen. Detsamma händer med mig. Kyla och mörker känns jobbiga, men jag har hittills överlevt dem nästan sextio år.
Det här är den färskaste bilden av mig. Fotograf är min kollega på Nya Östis, redaktionssekreterare Marit Björkbacka. Jag satte mig ner på en bänk, tittade in i kameran och log på mitt sätt. Jag har aldrig lärt mig le så att tänderna syns. Kanske för att jag skadade dem i en fallolycka då jag var riktigt liten. Framtänderna blev sneda och även de i undre käken tog stryk. Det har vi insett hos tandläkaren först nu då jag är mycket äldre.

Men redan de tre första bilderna som Marit tog – knäpp, knäpp, knäpp – var jag nöjd med. Och jag har inte satt timmar på mitt utseende. Gick till frissan först några dagar efter det här, och där färgades även ögonbrynen.

Det enda jag gjorde innan fotograferingen här var att jag använde mascara, läppstift och en lätt färgad dagkräm.

Jag är så glad över denna bild ❤

28 reaktioner på ”Ålder, en siffra eller två

 1. En fin bild på en naturligt vacker kvinna. Vi får vara glada över vår ålder. Många kommer inte ens så långt i livet. Önskar Dej en oförglömlig glad och underbart fin födelsedagsfest ❤️

 2. Det är ett väldigt fint foto på dig, du ser lugn och avslappnad ut och jag tycker att du passar så bra i det där lite kortare håret. Leenden är personliga, man ska inte behöva lära sig att le på ett visst sätt. Även jag ler med stängd mun, men jag har aldrig funderat över varför, det är bara naturligt för mig. Njut nu av din stora fest med dina vänner!

  1. Jag har ibland tänkt att det skulle vara trevligt att kunna avfyra ett bländande stort leende där tänderna syns. Även om jag låtit fixa dem så känns ett leende med stor mun onaturligt 😄
   Ja, ikväll hoppas jag att allt ska kännas riktigt bra, i första hand för gästerna men förstås också för mig 🙂

 3. Grattis i förskott! Du är så snygg på fotot, en riktig pangbild. 😀
  Visst är åldern en siffra eller två. Man gör sitt bästa och allt rullar på.
  Önskar dig en riktigt fin firardag idag och att du får en fin födelsedag i morgon ❤

  1. Tack för hälsningen och gratulationerna. Ja, ibland känner man sig i bra form, ibland är det tyngre. Allt hör livet till, och ju äldre jag blir tar jag inget för givet. Blir allt mer tacksam för det mesta jag har och får.

 4. Du har så rätt. Siffrorna är inget att bry sej om utan det är känslan som är viktig. Ibland 40 och nästa dag 90.
  Kramar från oss

 5. Man är inte äldre än man känner sig och visst, spegeln ljuger inte men den skrattar inte heller 😀
  Tycker också att det är ett jättefint foto av dig. Ha en underbar fest som du länge kan minnas.
  Kram!

  1. Det stämmer, och barnasinnet har vi kvar!
   Spegeln ljuger inte, men den kan också visa vackra saker som år och erfarenhet och visdom hämtat med sig 🙂
   Kram!

 6. Bilden är verkligt bra – i tidningen nästan ännu bättre, eftersom papperet inte framhäver solglanset så bra. När jag fyllde 60 hade jag änkeåret över, men inte var det precis tjohejsan – och gammal, nä det kände jag mig inte! inte nu heller, även om orken minskat. När du läser det här har vi redan setts!

  1. Ärligt sagt tycker jag lika, orken minskar men med åren börjar man bry sig mindre om vad andra tänker, gammal känner jag mig inte heller 🙂
   Tack för att du kom igår – uppskattas stort! Vi fick en fin fest ❤

 7. Vilket fint inlägg! Kloka tänkvärda ord om ålder och den vackra bilden av dig.
  Inte heller jag har eller har haft någon åldersnoja men inser mer och mer hur fort åren går och att det emellanåt känns nödvändigt att reflektera över det, närma mig tanken på hur ändligt livet är. Det betyder förhoppningsvis inte att jag blir orolig eller nedstämd, utan tvärtom; än mer tacksam.
  Så roligt med en fest. Hoppas ni får det riktigt trevligt och att du blir ordentligt firad.

  1. Exakt så – åren går fort och det känns viktigt att reflektera, prioritera och även att delegera, i alla fall på jobbet.
   Livet kan ta slut när som helst. Vi ska inte behöva ha ångest för det, men vara medvetna om att vi varje dag gör val, till exempel om vi brusar upp och säger nåt fult. Ibland bara händer det, men är sist och slutligen så onödigt.
   Tacksamhet är också ett centralt ord.
   Kram till dig!

 8. En mycket fin bild på dig och du ser mycket bra ut, avslappnad och nöjd med livet ser du ut att vara och du har mycket kvar i livet att glädjas åt och se fram emot. Ingen vet vad som döljer sig bakom nästa korsning.
  Grattis och fira i många dagar. Kram.

  1. Precis så – ingen vet vad morgondagen eller nästa stund bär med sig.
   Jag vet nu att jag är bra precis som jag är. Hade en härlig fest med fina vänner igår, många sade så fina ord till mig – jag blev väldigt rörd.
   Kram!

 9. Selfien som inte är en selfie är absolut KANOOOON! Bästa bilden på dig ever. Hur snygg som helst. Har aldrig tänkt på att stänga munnen när jag fotas, vilket är ytterst sällan. Mina tänder är inga skönhetsexemplar heller så.. Enda gången jag måste tvinga mig att hålla munnen stängt är när jag fotas för ett nytt pass.

  PS. Åldern är nog bara en siffra. Man är så gammal som man känner sig, gärna med barnasinnet i behåll:-) DS.

  1. Huvudsaken är att allt känns bra o naturligt för en själv, vare sig man ler med stängd eller öppen mun 🙂
   Och barnasinnet – ja! Det viktigaste av allt ❤

 10. Så härligt att du blev nöjd med bilden Carita – det är det allra viktigaste.

  När vi ser bilder på oss själva så är det så lätt att den självkritiska rösten direkt börjar höras. Jag får jobba med mig själv varje gång jag ser en bild på mig.
  Har ju fotograferat så många andra människor så det vore väl sjutton också om jag inte kan acceptera hur jag ser ut, på bild.

  Stort varmt Grattis på födelsedagen! Hoppas den är toppen – på alla möjliga vis.
  Kram/Barbro

  1. Jo, man ser sin dubbelhaka, övervikten och så vidare.
   Men med åren har jag blivit mer förlåtande mot mig själv, jag är bra som jag är 🙂
   Tack för gratulationerna och kram även till dig Barbro!

 11. Fint skrivet om att bli äldre. Inuti är man ju densamma. Att åldern är en siffra blott håller jag med om. Förståelse och tacksamhet är ålderstillägg. Ha en varm fest med dina vänner, önskar Christine

  1. Inuti är man den lilla flicka man alltid varit, eller man är den man är 🙂
   Det yttre förfaller, men så är det med allt i naturen. Blommor vissnar och dör också.
   Med åren blir de flesta av oss mer reflekterande och tacksamma.
   Kram och tack!

 12. En riktigt, riktigt fin bild på dig! Härligt och så roligt att helgen blev så fin! ( jo jag läser din blogg baklänges jag med!)
  Jag tror det är viktigt att man känner sig precis så ung som man gör sig. Åldern är ju bara en siffra ändå. 😃🌹

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.