Fjärde vaccinet och bästa väntrummet

Här ser det ju inte så väldans vackert eller välkomnande ut. Gamla busstationen, här lastades varor in och ut. Sedan snart ett par år tillbaka får vi våra coronavaccin här, antingen på bokad tid eller ibland på walk-in. Jag fick mitt fjärde i dag, Moderna, halv dos.
Men sedan gott folk. Det här var väntrum på busstationen även då den var en busstation. Här såldes dessutom biljetter. Visst är det nostalgiskt. Som taget ur någon finsk film på 1960-talet.

Här sitter vi nu och väntar de 10–15 minuter som vi förväntas vänta efter att vi fått vaccinet, för att vara säkra på att vi inte får en snabb allergisk reaktion eller andra problem.

Stolarna har inte alltid hört till interiören, de finns här nu för att det är coronavaccinationsplatsens väntrum. Men här fanns en blomkiosk då jag var barn. Jag är nu i den åldern att jag ofta drömmer om, eller önskar, att en del av det som fanns förr skulle komma tillbaka.
Och genom den här dörren gick jag ut då jag hade suttit mina tio minuter efter vaccineringen.

Jag hade en febertopp i natt. Stressrelaterat, har jag nu lärt mig. Febern försvinner till morgonen.
Det blev lite för mycket igår då min tidtabell sprack när mamma behövde akut hjälp.
Hoppas nu slippa biverkningar av vaccinet. Att vakna ensam mitt i natten och känna sig dålig är jobbigt. Det hjälper ju alltid att ha någon att prata med men steget till att ringa någon mitt i natten känns långt.

19 reaktioner på ”Fjärde vaccinet och bästa väntrummet

 1. Vad jobbigt att du inte mådde så bra på natten. Hoppas att allt är nu bättre.
  Vilken bra lösning till det gamla busstationen.
  Det var alltid lite förväntan på sån avgångshallar. Jag gillade dem.

 2. Hoppas att du slipper biverkningar av vaccinet. Jag kände ingenting efter nr 5 och det har jag inte gjort efter de andra heller.
  Kram, Ingrid

  1. Ni tycks vara före oss med femte sprutan i Sverige – och jag tror det är bra att avvakta.
   Läkare är jag ju inte 🙄🤣 men tänker att det kanske är bra om det går ett antal månader mellan varven då vi pumpar de här vaccinen i oss.
   Kramar till dig, klapp till Minton!

 3. Rätt kul med den gamla busstationen byggd 1943. Å det mest i byggnaden verkar vara original. Skoj! Sedan var det aningen mörkt därinne kan jag tycka…
  Hoppas du slipper biverkningar efter fjärde dosen.
  Så du vaknade också upp med feber idag. Det gjorde jag också, för jag drabbats av Covid-19. Har inte den blekaste var jag smittats och av vem…

 4. Bra med spruta 4! Hoppas du slipper biverkningar.
  Här i USA har det ‘nya’ vaccinet alldeles nyligen kommit ut och börjar nu ges åt alla som vill ha det. Pfizer för 12 och upp och Moderna för 18 och upp. En extra ‘ingrediens’ har satts till i detta vaccin som förhoppningsvis också kommer att skydda mot kommande varianter plus de rådande varianter här i USA just nu, B.4 och B.5. Tanken och hoppet är att detta vaccin i fortsättningen kommer att ges en gång per år. Som influensa vaccinet görs.

  1. Ja, jag hoppas också att ett vaccin per år ska räcka i framtiden – mitt tredje fick jag 29.12 så det är drygt åtta månader sedan.
   Moderna är de som jag fått, halv dos. Här har det inte informerats om nya ”ingredienser” men få se om sådana kommer även hit 🙂

   1. Om jag har förstått det rätt så är alla  ‘booster sprutor’ hälften av de första doserna som gavs eftersom de skall liksom ‘väcka’ vaccinet/antikropparna som kroppen redan har tillverkat. Därför är ofta biverkningarna svagare också eftersom vaccindosen är hälften så stor. Förhoppningsvis slipper du biverkningar helt och hållet!

   2. Tillsvidare har jag sluppit biverkningar och det är nu exakt två dygn sedan jag fick Modernadosen.
    Ja, du kan mer om vaccinen än jag, alltid lika glad då du kommer med info 🙂

 5. Det är bra att man får vänta ett tag efter vaccinationen. Det tog bara 10 minuter när jag fick vaccin för många år sedan. Variga ögon, jag kunde knappt stå och kunde inte ens ta min egen bil längre. En arbetskompis fick köra mig hem istället. Aldrig varit så sjuk som då, Varken före eller efter det.
  Hoppas du mår bra idag.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.