Allt blir inte alltid som en tänkt sig

… och bra är det att inte på förhand veta vilka utmaningar som väntar en längs dagen.
Sov gott hela natten, var inte uppe en enda gång – ni vet, på vissa besök i ett litet kaklat rum 🤣

Här är jag på väg ut från Mehiläinens arbetsplatshälsovård. Som företagare anlitar jag detta företag. Jag har, lyckligtvis 🙏 inte många gånger behövt anlita vården, förnyat blodtrycksmedicinen bara. Under coronapandemin var det ju inte heller lätt att komma till vården om det inte var nåt jättebrådskande.

Nu hade jag ändå bokat tid för fem blodprov, och domen får jag på torsdag.
Egentligen, är det med min torra humor sett, ganska märkligt att jag vill betala 152 euro för att få veta vilka alla fel jag har 🙄🤣 Från Folkpensionsavstalten får jag ändå avdrag på 60 procent, så summan blev inte SÅ blodig. Men blod tappades jag på, och servicen var BUENO! Mycket trevlig labbskötare och då jag efteråt fick ge respons för betjäningen blev det en full tia!

Arbetslivstjänster, andra våningen, står det här. Mehiläinen, det är bi på svenska, alltså en insekt. Och visst stack den mig!
Fascinerad av träd har jag blivit och här kommer dagens andra bidrag till Trees on Tuesdays 🙂

Det var en ganska somrig dag i dag, +16 är ju jättelagom så här års!

Vimlet från LHH-dagarna är ett minne blott, men lite kommers är här ändå 🙂

Sedan det här med att alla dagar inte blir som jag tänkt mig. Mamma behövde akut hjälp. Hennes blodtryck hade stigit och hon var rädd. Då en mamma är rädd ringer hon sina döttrar i första hand, inte sjukhus och ambulans. När barn är rädda ringer de, eller ropar på, sin mamma eller pappa. Om döttrar och söner, mammor och pappor finns.

Allt ordnade sig. Mamma fick den hjälp hon behövde ❤

15 reaktioner på ”Allt blir inte alltid som en tänkt sig

  1. Precis, vi är många i samma båt. Klart vi vill ha våra föräldrar kvar, och nu är det vår tur att hjälpa dem.
   Men med heltidsjobb och mer än så blir det ibland lite för mycket, och inte är jag ju vårdare till utbildningen heller.

 1. Bra att få en kontroll av kroppen ibland. Så skönt att din mamma fick hjälp. Fick be grannen gå ut med Minton för jag fick en kraftig insulin känning. Har två som kan rycka in vid behov. Nu mår jag bra igen.
  Kramar från oss

 2. Det verkar vara dyrt i Finland att få veta vad som är fel på en. Här är det i stort sätt kostnadsfritt men det årliga högkostnadsskyddet ligger på 1 200 kronor alltså cirka 120 Euro. Hoppas i alla fall att proverna är okej, då känns det betydligt bättre att ha ”satsat” så mycket pengar;-)
  Kul att det ordnade sig med din mamma. Det är inte lätt att bli gammal och vara ensamstående…

  1. Man får det nog billigare via kommunala hälsovården tror jag – och så lär det finnas en webbsajt via vilken det går att boka blodprov och så kostar de inte lika mycket som direkt från privata stationen, fastän de tas där.
   Fördelen med arbetshälsovård på privat station för mig är att jag kommer in där direkt utan väntetider.
   Och rätt har du – inte lätt för nån att bli gammal och att vara ensam 😢

 3. Hoppas att alla blodprov visar goda värden på alla sätt och vis. Jag har ännu inte fått min räkning för förra veckans liknande prov, men jag kan lova dig att den är bra mycket mera än 152 Euro…!
  Tur att du och din syster finns till hands för din mamma. Mycket bra att hon fick den hjälp hon behövde! 😊

  1. Kan tänka mig att räkningen är dyrare där du bor. Men kontroll då och då är ändå bra.
   Ja, mamma säger nog ofta att hon är glad för att vi bor i samma stad och nära henne.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.