Kan jag få en taxi till AihkiNjarga?

För ett år sedan bokade jag och en vän en stuga i Kouvola. Vi var där ett par nätter och det var jätteskönt att inte se andra människor på två dygn, att få hugga lite ved, bada bastu och ta ett dopp i sjön där vattnet kanske var runt +10 grader.

Medan vi letade efter stugor på nätet hittade vi den här. 430 euro per natt kändes ändå lite väl mycket och stugan är ämnad för större sällskap så vi hade kanske tappat bort varandra och fått gå där och hoa i ekande tomma rum.

Vi skrattade också då vi tänkte hur det skulle gå till då vi behövde beställa en taxi för att kunna åka till någon restaurang för att äta. På taxicentralen hade de säkert trott att vi var jätteberusade då vi försökte uttala namnet på stugan, ”kan vi få en taxi till AihkiNjarga?” Alternativt hade de trott att vi ringde från Nordpolen och fått svaret ”nej, alldeles för lång väg dit från Helsingfors”.

Ett annat minne väckte det här också. För det hände faktiskt en gång då jag var i finska Lappland att jag slog numret till dåtida Lovisataxin. ”Joo, nog kan vi komma” svarade en släpig röst ”men du får vänta sisådär tio timmar innan vi är framme”.

Bilden har inget med ovanstående text att göra. Men här prunkar det ännu på balkongen. Visst börjar pelargonernas blad gulna, och som ni ser så har det som var kvar av tomatplantorna tagits bort. Till höger liljorna som jag köpte för två veckor sedan. Jag visste inte att det var så kallade doftlijor, vars doft faktiskt är så stark att jag inte kunde ha blommorna inne i bostaden.

Ikväll ska jag grilla korv med Pia. Grillkorv är numera en rätt sällsynt delikatess i min vardag.

21 reaktioner på ”Kan jag få en taxi till AihkiNjarga?

 1. Så fint du har på din balkong! Här hade vi snudd på frost i morse, så i dag har jag varit och klippt av och tagit in de blommor som ännu är fräscha och fina. Rädda vad som räddas kan!
  Kram, Ingrid

 2. AihkiNjarga trodde jag först var ett skämt. Men en snabb slagning visade sig att stället faktiskt existerar på riktigt. Nej, jag ska inte försöka uttala namnet. Behöver min tunga intakt;-)
  Din balkong ser väldigt ombonad och mysig ut. Och blommorna verkar stortrivas:-)

 3. Måste bara kolla upp var ett sådant ställe som ”Aihki-någonting” finns! Och jag har ju varit där! På 1970-talet, då fanns inte lyxhuset där. Besökte udden och ön Kyrkogårdsö flera gånger på det årtiondet. Skrev annars e-post till dig, helt privat ärende…

 4. Jag kan sakna finsk grillkorv ngt otroligt! Atria makkara men speciellt Snellmans korv som produceras i min hemstad Jakobstad. Hoppas din grillade korv var riktigt god! Åbo senap, den starkare på, eller hur…?
  Doftliljor reagerar många på just för att de doftar så oerhört starkt, men doften är verkligen underbar! Till påsken pyntas kyrkorna med dem här hos oss och det kan riktigt dofta underbart under påskgudstjänsten!

   1. Jag borde kanske byta till en köldtåligare kruka till vintern – på balkongen var han förra vintern och på våren kom nytt skott.
    Men ju blev plantan inte så stor – känns som ett lite mirakel ändå!

   2. Det är ju en liten mirakel du har. Jag brukade ha bra finger med växter men med de senaste växterna känns som om jag inte lyckas så bra.😬

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.