Fem en fredag, och svar till Orsakullan

Orsakullans novemberutmaning för dagen är: ”En bortappad…” och om vi ska fylla i fortsättningen, så skriver jag ”… telefon, vore katastrof!”.

Kan låta som värsta i-landsproblemet, och är ju egentligen det. Utan telefonen är vi helt i blåsten. Det ska vara tvåstegs- och trestegsverifieringar överallt numera och koderna duggar tätt till telefonen.

Senast i dag bad Microsoft oss som använder Outlook i jobbet ladda ner en app för autentisering och sedan skulle också en QR-kod skannas. Horribelt, säger jag fastän jag inte är tekniskt bortkommen. Det är för allas säkerhet, säger någon förstås då och ja, det är det. Men därför, en sådan mardröm det skulle vara att tappa telefonen, eller om den går sönder, eller blir stulen 😱

Hade inga andra foton att ta till, så jag öppnade balkongdörren och förevigade pelargonerna som står sig fina fortfarande. Den 18 november!

Och så övergår jag till Elisamatildas utmaning, Fem en fredag, Inflation.

Vad har det blivit för mycket av hemma?
– Olika osorterade högar av papper, en del kläder och andra saker. Vill åter få ordning på allt.

Vad skulle du gott kunna göra av med?
– Vissa plagg och annat som samlats i skåp.

Vad har tillkommit i ditt hem som inte passar in?
– Finns inget sånt just nu.

Vad har du lagt mest pengar på i år?
– Hyra för bostaden.

Vad har mest ökat i pris som du vanligtvis köper?
– Jag har ganska dålig koll på vad saker kostar, men bensinen är väl dyrare nu än för ett år sedan.

24 reaktioner på ”Fem en fredag, och svar till Orsakullan

 1. Jo du, att tappa telefonen skulle inte vara ett dugg roligt. Det där med verifieringar hajar jag inte, men så är jag ju totalt oteknisk. Hittills har ingen frågat mig om det. Tur är väl det, för jag har ingen aning hur jag skulle göra.
  Att inte ha koll på vad saker och ting kostar är det smartaste sättet at ignorera alla prishöjningar de senaste tre månaderna.
  Att leka struts och stoppa huvudet i sanden i det här fallet är väldigt klok kan jag säga…

  1. Hahaa, ja – jag vet att priser höjts, men tänker inte direkt på det. Köper det jag behöver.
   Men skulle jag inte ha mitt jobb och mina inkomster skulle jag vara tvungen att bli prismedveten 🙂

 2. I ett papperslöst samhälle borde vi inte behöva då mycket papper. Är lite förvånad över hur många som svarat papper på första frågan. Jag är nästa allergisk mot pappershögar. Jag slänger allt görutom det som måste sparas, vill jag ha kvar något fotar jag det med mobilen. Så skönt att slippa högarna🙃 Lycka till med rensningen!

  1. Inte så mycket att rensa – bara sånt som blir på hög då jag jobbar långa dagar i början av veckan.
   Det är papper som har med mitt företag och med tidningen jag jobbar för att göra, så de kan inte slängas, bara sorteras lite bättre 🙂
   Men alltid lika skönt att få ordning på allt.

 3. Jag har tappat mobilen för två år sedan och det är en katastrof. Därför har jag så lite som möjligt i mobilen. Här tog de bort alla fasta telefoner. Så utan mobil går ingenting i det här landet.
  Det finns väldigt mycket som har blivit dyrare. El, bensin, mat….
  Ingenting blommar på balkongen men det finns knoppar på novemberkaktusen 🙂

  1. Det stämmer, inga fasta telefoner finns kvar. Eller mamma har en, som är kopplad till en mobil, som hon också har.
   Skrämmande utveckling på sätt och vis.
   Fint att du har knoppar på kaktusen – härligt ❤

 4. Papper har jag också en del, kom Inte ihåg det i mina svar, kanske förträngde det. Jag gillar att ha saker runt mig så kan bli lite högar och grejer. Men ibland körs en rensning. Ha en skön helg!

  1. Ja, jag känner också att jag har det omkring mig och nära mig, det som jag hela tiden behöver, eller ofta behöver.
   Tidningar, böcker, dagbok, Ipad osv.
   Ha en skön helg även du!

 5. mobilen innehåller hela ens liv på något sätt. ibland blir en lite skrämd. jag är tveksam till ansiktsigenkänning men svärsonen säger att det är lugnt. jag tycker att det papperslösa samhället formligen översvämmas av papper. som ska sorteras och tas ställning till och slås hål i och arkiveras…

 6. Jag väntar på fiber som ska installeras i huset i januari, vilket år har dom inte sagt men grävt sönder elledningar har de redan lyckats med. Har du skaffat nödradio och manuell laddare ifall strömmen går? Man vet ju inte vad som kan hända i dessa tider… Trevlig helg

  1. Nödradio har jag inte och inte manuell laddare heller… hmmm. Kanske borde skaffa?
   Har tändstickor, levande ljus och ficklampa.
   Men som du säger, man vet inte hurudan vinter det blir, planerade strömavbrott har man också talat om här.
   Trevlig söndag!

 7. På genomresa i en storstad i Europa med ett visst Eiffeltorn för ett antal år sedan stals min amerikanska mobil…! Detta var på den tiden då man ännu inte kunde använda en mobil i Europa utfärdad i USA. Så tji fick tjuven! Dessutom var den förstås låst, så tjuven fick lite nytta av denna!
  Mobilen var med till Finland för kamerans skull.
  Jag har ansiktsigenkänning på min nuvarande mobil. Ingen fara med det och dessutom kod.
  Verkligen helt otroligt hur beroende vi blivit av dessa små tingester som egentligen är mycket mera dator än mobil!
  God fortsättning på söndagen!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.