Kvällsvy från igår

Det grävs en hel del i den här staden. Omfattande rörsaneringsprojekt. Här i korsningen av Drottninggatan och Östra Tullgatan. Har hållit på flera månader och några månader till lär det ta.

Jag hörde att kartorna som visar var avlopp och el-ledningar och annat går under jorden inte alltid stämmer överens med verkligheten. Det gör jobbet både långsamt och farligt för dem som ska utföra det. Då känns det inte tacksamt om nån gammal gubbe står och hötter med näven och skriker att jobbet går för långsamt och blir dyrt. ”Gräv själv surgubbe” skulle jag ha lust att säga då. Så skulle vi få se hur fort det skulle gå…

I dag är det innebandymatch i Sjundeå. Har tänkt åka dit för att heja på Tor 💙💛

I torsdags såg jag på svenska hockeygalan i Tv. Rördes till tårar då ALS-drabbade Börje Salming leddes in av sin familj på scenen för att ta emot hyllningar och pris 😢😍🏆🙏

22 reaktioner på ”Kvällsvy från igår

 1. Det tycks vara allmänna ”rörsprickningstider” nu, många städers vattensystem har nått övre pensionsåldern, här var vi också hål i gatorna på flera ställen. Hurra för Lovisa som fick vattenverket att gräva i gatan i stället för att fälla femton träd i en park! ALS är en grym sjukdom, har haft en nära bekant som bröts ned av den.

 2. Jag förstår verkligen inte varför det ska gnällas och gapas på de som jobbar där på gatan. Det lär ju inte direkt snabba på jobbet… Hoppas matchen blir kul & spännande!

 3. Hoppas att det går bra för Tor i dag i Sjundeå!
  Visst är det grymt att en idrottsman som Börje Salming ska drabbas av en så djävulsk sjukdom.
  Ha en fin lördag!
  Kram

  1. Usch ja, man blir ordlös… grymt är det, vem som än drabbas. Men nu får sjukdomen ett så tydligt ansikte.
   Många lider med Börje och hans familj. Kanske det ger styrka till dem också, då de får så många hälsningar.
   Kram!

   1. Jag läste just en kronika i DN där man var väldigt kritiskt till exponeringen av honom och alla utlämnande bilder. Kram

   2. Ja, så kan man också se det.
    Jag har tänkt att familjen har godkänt det, men det är säkert sant att många aldrig ens frågar vad familjen vill 😦
    Det är lite tveeggat svärd, då han är så känd som han är – han gör också sjukdomen mer känd och kanske det någon gång arrangeras insamlingar till forskning för ALS.
    Uppstår nog många frågor kring detta.
    Kram.

 4. Även hos oss grävs det överallt – och byggs. Men det är väl nödvändigt.
  .
  Det är smärtsamt att se Börje brytas ner så fort, det är från min barn- och ungdomsstad han kommer och alla kände ju honom. Grym sjukdom. Nyligen dog en annan hockeykille i vår släkt i parkinson, en liknande grym neurologisk sjukdom, också han från Kiruna. Man kan ju undra om den hårda sporten har något med det att göra.

  1. Jag har ingen aning om ALS är genetiskt betingat, eller om någon drabbas bara av slump och otur. Borde kanske läsa på lite.
   Men grym sjukdom är det. Och då någon känns en nära, såsom Börje för alla i din barndomsstad – då kommer det riktigt nära och berör ännu mer.

 5. Blev också rörd till tårar när Salming leddes in av familjen.
  Det är så tråkigt med folk som skriker på de som gör sitt jobb. Allt tar sin tid och går inte fortare för att någon gapar.
  Ha en trevlig helg
  Kramar från oss

 6. En jättefin kvällsvy, helt befriad från snö! Hoppas Tor vann och att resan hem gick utan missöden – tänker på att ni eventuellt också fick snömängder som vi…

 7. Det var väl inte alltid man följde planerade nedläggningar av rör förr i tiden, kan vara nog så knepigt att hitta rätt även här har jag hört från en kamrat som arbetar med sådant.
  Här i Göteborg har det ju grävts en del de senaste åren och lite till ska det väl bli, man kommer knappt fram i stan när man kör bil numera.

  Börje där, alltså, så sorgligt att se, fort verkar det ju gå också.

  Ha nu en fin kväll.

 8. Det var ju synd att Börje Salming drabbats av ALS. Hemsk sjukdom!
  Visst är det så lätt att gnälla på än det ena än det andra. Skulle däremot dessa grällare bli tillfrågade att gräva upp rör i gator kan jag nog gissa vad svaret skulle bli…!

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.