Skyltsöndag och annorlunda matchreferat

En lite annorlunda skyltning denna gång. Från gårdagens matchresa till Sjundeå där Lovisa Tor tog sig an SS Storm i innebandyns Finlandsserie.

Skylten visar att toaletten är både för män och kvinnor, men det var ju liksom inget jag ens såg eller tänkte på innan jag gick in där. Sedan visade det sig att flera av Tors spelare också använde denna toa. Så det blev liksom ”aj hej, trevligt att träffas, också i dessa sammanhang”. Sannerligen en ny upplevelse för en som varit supporter i tjugofem år 😍

Och matchen då? Ja, vi låg under så att hemmalaget (gulsvarta) ledde med 3–0. Men skam den som ger sig. Fansen trummade på och vår brandsiren ljöd och Tor ryckte upp sig, kom ikapp och gick förbi och vann med 4–5.

Ibland tänker jag att ack och ve om någon filmade oss eller jag skulle få höra på band vad vi skriker 😱😂 En domare råkade ha samma namn som en backhoppare i Finland och då hemmalaget fick sig tilldömda två straffslag (och gjorde mål på dem) var ju vi tokiga fans inte nådiga. ”Hej du domarskrälle, vad gör du här, det har snöat ute, kan du inte gå ut och syssla med det du är bättre på – backhoppning!”

För en överhettad supporter kan det vara bra att i pausen gå ut och samla steg. Totalt fick hon ihop 4249 idag.
Här ser vi också den överhettade supportern Mårran bana sin väg på första periodpausen längs en gångväg i Sjundeå.

Sedan var Mårran mycket tacksam för att hemmalagets supporters i Sjundeå kom och tackade oss för att vi var stämningshöjare. ”Har ni kommit hit ända från Lovisa? Med trummor och sirener! Wau! Tack för att ni kom och skapade en så bra feeling”!

Då blir jag uppriktigt glad och tackar motståndarnas fans. För vi har ju inte varit lika välkomna överallt 🙂

Skyltsöndag förvaltas av bloggvännen BP och jag hoppas hon, som är en vän av sport, blev road av detta inlägg.

20 reaktioner på ”Skyltsöndag och annorlunda matchreferat

 1. Stort grattis till segern, stackars domaren dock, men är det inte värre än så är det väl ok. 😉
  Härligt att känna sig välkommen till en match, inte alltid det är så förstår jag.

  Ha nu en fin kväll.

 2. Hahaha! Veckans skyltinlägg, utan tvekan. Det hade jag gärna fotat när du mötte spelarna på den gemensamma toan – obetalbart:-)
  Å visst, tänk hur en ”civiliserad” chefredaktör kan förvandlas till en ”roligan” på nolltid. Eller roligan är kanske inte rätt ord;-) Minns ett besök på St. James Park i Newcastle för att kolla en match med Newcastle. Har då aldrig hört så många svordomar, alltså ord jag inte ens visste att de fanns. Å man lär sig förvånansvärt snabbt;-)

  Men jätteskoj att motståndarlaget som ju ändå hade hemmaplan har så fina supportrar som uppskattar bortalagets påhejningar. Riktigt skoj!

  Tusen tack för det annorlunda bidraget och länken:-)

  1. Hahaaaa – jag är gärna en roligan istället för huligan 🙂
   Betalar alltid in mig till matcher där jag vill vara privat fan, använder presskort bara då jag jobbar och då är också truten stängd (nästan) 😀

 3. Kul med engagerade supportrar som följer sitt lag på bortamatcherna också. Domarna har verkligen ett svårt jobb, de får en chans att se vad som händer och ska göra rätt bedömning då. I vissa sporter finns ju möjligheten att se videos som hjälp, i alla fall i de högre divisionerna.

  1. Jag gillar ju innebandy extra mycket – men tänker nu skippa fotbolls-VM för att de spelas i Qatar där mänskliga rättigheter inte har tagits i beaktande.
   Trevligt om du är med på mina promenader 🙂

 4. Så kul att du var med och hejade upp ditt lag till vinst! Jag har aldrig varit så mycket för lagsporter, men hade jag vuxit upp i en mindre stad kanske man hade fått en annan känsla. Du är duktig på att stega…ha en fin måndag

  1. Ibland korta promenader, nu i alla fall då det är snö, kallt och halt – men bättre det är inga promenader alls.
   Ja, gemenskapskänsla finns i lilla staden och jag har följt laget 25 år.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.