Glad måndag, 26-12-2022

Årets sista Glad måndag, tänka sig! Snart har vi åter ett år bakom oss.

Här är två julklappar som jag fick av min syster. En kalender med Muminmotiv som ger mig Mumin-Mumin hela året ❤

Och boken ”Bli din egen bästa vän” av Olof Röhlander började jag läsa redan igår. Den har många korta kapitel och är en sådan där perfekt ”ta-till-dig-lite-i-taget”-bok.

Citat: ”Så pass mycket har jag lärt mig av livet att vad du än ska göra, så behöver det vara värt det. Du ska göra det för att du själv vill, inte för att andra pressar dig att göra det. Och vad det än må vara, så behöver inte allt göras av dig, eller just nu. Du är ingen duglighetsmaniker. Du är helt okej även om det ligger lite damm i hörnen.

Och vad sägs om rubriker och kapitel som ”Personlig njutveckling”, ”Var bjussig”, ”Utmana principerna”, ”Mestadels räcker gott”… osv. Jag ser fram emot givande och lärorik läsning ❤

Här har jag listat andra bloggare som är med i Glad måndag. Brukar du lägga ut Glad måndag-bidrag, meddela mig så sätter jag en länk också till din blogg.

Glad måndag är en prestigelös utmaning. Du kan vara med varje måndag eller bara de måndagar du vill. Allting fick sin början för många år sedan då jag tänkte att måndagen har ett oförtjänt dåligt rykte. Den behöver inte vara den värsta dagen då en ny och kanske tung arbetsvecka tar vid. Måndagen kan vara som en nystart, ett oskrivet blad, en glad inledning på en NY vecka 🙂

13 reaktioner på ”Glad måndag, 26-12-2022

 1. ”Så pass mycket har jag lärt mig av livet att vad du än ska göra, så behöver det vara värt det. Du ska göra det för att du själv vill, inte för att andra pressar dig att göra det. Och vad det än må vara, så behöver inte allt göras av dig, eller just nu. Du är ingen duglighetsmaniker. Du är helt okej även om det ligger lite damm i hörnen.”

  Mycket sanning i det!

  Men visst kan väl måndagar vara riktigt bra, har aldrig egentligen gillat dem men jag har lärt mig att acceptera att det kommer alltid en måndag, lika bra att ta tillvara på den också.

  Ha nu en jättefin dag.

  1. Ja, och i dag är ju måndagen ledig för ganska många av oss – förutom då för sjukvårdspersonal, polis, räddningsmanskap osv.
   God fortsättning på helgen till dig o familjen!

 2. Texten från boken är verkligen något att leva efter. En regnig och grå måndag men vi har +grader och det känns bra.
  Kramar från oss

  1. Här blev +2 grader i dag, vi fick snö innan – så det känns bra. Vit snö på marken, halkan finns där under men är ändå borta mestadels.
   Vi går mot ljusare tider och en ny vår ❤

 3. Din syster verkar känna dig mycket väl. Båda julklappar är ju som klippt och skurna för dig. Å citatet – jag vad ska jag säga – det borde du läsa minst en gång per dag;-)

 4. Det är trevligt att få en julklappsbok och jag fick också en, som jag börjat på i dag och den är lovande.
  Ha en fin fortsättning på helgen!

 5. Bra bok och så sant. Älska din nästa såsom dig själv, men sanningen är ju, att älskar och accepterar man inte sig själv är det svårt att ge åt sin nästa.
  Positivt tänk och tacksamhet för vardagen och det lilla är ett måste för att må bra. Ingen är perfekt, men vi har alla gåvor att ge och alla är bra på ngt. 😊

 6. Pingback: Tisdag… | Gilla

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.