Hälsostegen har fortsatt

Torget i Lovisa lutar, på riktigt 🙂

Sov länge i dag, så där som bara tonåringar gör? Eller är det vanligt att en 60-åring sover från 00.30 till 11.30? Om inte, så är jag ovanlig och unik och det är ju bara kul!

Efter frukosten ägnade jag en halvtimme till att få upp bilens fastfrusna dörrar, putsa snön bort från den och skrapa fönstren fria från is.

Körde sedan ytterligare en halvtimme runt omkring i stan och var glad att jag fick upp locket till bensintanken för det var dags att ge bilen soppa.

En dag som denna, då jag inte har något jobb som pockar på, var det stressfritt att hinna sköta både bilen och mig själv. Promenad runt några kvarter, lite under tretusen steg blev det, och min 86:e aktiva dag på raken.

Resten av kvällen ska jag slappa med Björn Skifs-konsert och annat lugnt på teven, äta lite choklad som jag har så mycket av att jag tror det finns kvar ännu i februari av allt 🙂 Jag ska också läsa mina vänners bloggar, minst ett par timmar vill jag ägna till dem nu då jag äntligen har den tiden ❤

35 reaktioner på ”Hälsostegen har fortsatt

 1. Det är lite jobb med bil på vintern när man inte har garage. Har sett flera som haft problem när vi varit ute.
  Skönt med några vilodagar och promenader utan stress.
  Ikväll blir det lite TV tittande
  Kramar från oss

  1. Ja, man får nog räkna med extra jobb då man har bil utan garage och egen plats på vintern.
   Blir lite tv här också, julmusik i bakgrunden medan jag läser bloggar på datorn.
   Så skönt att vara ledig från jobbet några dar.
   Kram!

 2. Det ser jättefint ut på torget med huset längst bort. Vad märkligt att torget lutar.

  Jag är ju 73 år och har blivit nattmänniska och kan även ibland sova länge på morgonen när jag ansträngt mig. Ja du nu är det riktig vinter och vi hade även svårt för att få upp hyrbilens dörrar.

  Visst är det härligt att röra på sig lite extra. Bra gjort och man bygger på hela tiden. Ibland är vi uppe i över en mil 😉 så åldern är bara en siffra 😉 om man har tur

  Det låter som en härlig kväll du har framför dig. Jag gillar verkligen Björn skifs så jag skall kolla vilken kanal den går på.

  Ha nu en skön juldag
  Julkram från Malin

  1. Det är backe ner så att säga, på torget, men inte någon enorm lutning 🙂
   Jag är också nattuggla, men då jag behöver jobba några år till är dygnsrytmen viktig. Sedan då jag kan bli pensionär spelar det där med tiderna kanske inte lika stor roll.
   Visst är det säkert hälsosamt också med korta promenader, sådana som mina för det mesta blir – bättre än inga alls har jag resonerat 🙂
   Skön fortsättning på dagen önskas även dig, och nu kommer det snart Carola och Måns på teve. Jag betalar för en del av Sveriges kanaler, bor ju i Finland.
   Kram till dig!

   1. Är man ute i arbetslivet så måste man ju få sin sömn. Jag blev ju sjuk innan pensionen så jag har vant mig vid olika tider och man gör som man känner. Håller med dig om detta med promenader för dom behöver inte vara långa för att göra nytta

    Jag såg att dom hade konsert på tv

    Ha en fin annandag jul
    Kram från Malin

   2. Jo, det är inte bra om det blir många nätter med dålig sömn.
    Jag kan ha sådana nätter ibland, men ofta bara en eller två och sedan är jag så trött att jag sover bra den andra eller tredje natten.
    God sömn är en gudagåva.
    God annandag jul och kram!

 3. Tackar vördsamt för din kommentar hos mig. Jag återkommer med all säkerhet och läser här. Och kommenterar vare sig jag har nåt vettigt att säga eller ej. Jag brukar inte vara så petnoga utan skriver när andan faller på!

  1. Så ska man göra – kul att du hittade hit.
   Jag läser och kommenterar också så ofta jag hinner, ibland kan det gå några dagar att jag är fast i jobbet, men sedan tar jag mig tid igen.

 4. Tycker det är helt normalt att sova till klockan 11:30. Okej, jag är ju pensionär och har inget jobb jag måste gå till, men det känns oerhört lyxigt att lägga sig sent och gå upp sent. Jag njuter av det. Och om någon påstår att jag sover bort halve livet – då får det vara så. Huvudsaken är ju att jag inte har tråkigt under min vakna tid.

  Tänk vilken slöseri med bensin att köra bilen varm varje dag under vintern. Å bensin är ju inte direkt billig heller nuförtiden. Men om du är beroende av bilden och den i sin tur är beroende av daglig varmkörning så…

  1. Ja, det är väl ingen skillnad om man lägger sig 21 och stiger upp klockan sju eller åtta – samma 10-11 timmar har man fått då.
   Men att lägga sig sent och att sova hela förmiddagen, har väl länge ansetts som ett tecken på att man är lat – sover bort dagar?
   Det gäller bara att skaka av sig det där ”duktighetskraven” och ”så där kan man väl inte göra, tänk om grannen visste?” 😂
   Jag är säker på att nästan alla grannar önskar att de kunde vara lika slöa 🙂

   Jag kör bilen nu varannan dag då det bara är -5 till -10 grader och inte -20.
   Tillsvidare har jag råd med det, men visst, lite slöseri känns det som. Vill ändå kunna hjälpa mamma, och därför ha bilen.

 5. Vad bra att det gick att öppna både dörrar och tanklock på bilen, inte alltid säkert på vintern 🙂 Jag har två oöppnade chokladaskar, så vi har också choklad väldigt länge här Eller så ger jag bort dem..

 6. Så vackert med alla ljus på gravarna. Det är många år sedan jag besökt kyrkogården i Lovis, men tänker desto ofta på dem som bodde där.

 7. Heja heja med stegen och vad bra att du fortsätter med dessa! God fortsättning!
  Att sova till 11.-30 tror jag nog inte att jag klarar av, men däremot 08.30. Väldigt skönt med sovmorgon och jag tror jag börjar annan dagen med en sådan…( även om vi egentligen inte har ngn annan dag på andra sidan Potten…)

  1. Så ni har vardag och arbetsdag då i dag, ni flitiga människor 🙂
   I dag sov jag till lite över tio. Ska försöka få tillbaka rytmen så att det känns ok att vakna kl. 9 😂

   1. Det var nog många som var lediga idag, måndag eftersom juldagen inföll på en söndag. Däremot var butiker öppna som vanligt idag och postgång hade vi också. Många firar ju inte jul heller, utan en helt vanlig helg är nu förbi.
    Trevlig början på den korta veckan!

   2. Butikerna är ju numer öppna i Finland så gott som dygnet runt. Och om inte det, så ändå från 07 till 21.
    På julaftonen har de flesta nåt slag paus, stänger kanske kl. 18 (menar livsmedelsaffärer).
    När jag var barn var ju allt stängt tre eller fyra dar! 😂

 8. Vintern innebär ju lite extra jobb om man har bil, nästan lite glad vintertid att jag inte har en, gillade aldrig att köra på vintern.
  Björn skifs är en fantastisk sångare, lyssnas på här ibland också.

  Ha en jättefin dag nu. 🙂

  1. Klarar mig egentligen utan bil men så länge som vi hjälper mamma att handla och att föra henne till pensionärsmöten och annat är bilen bra att ha.
   Skifs konsert var fin och lugn, inget blink och skrik 😀
   Glad annandag jul!

 9. Idag låg jag också länge i sängen, ända till halv tio. Maken har helt vänt på dygnet, kan sova hur länge som helst och jo, det kan kännas lite påfrestande när det finns sånt som ska göras och jag får vara glädjedödaren och purra honom.

  Så bra att du fortsätter med din goda promenadvana! Idag har stora delar av den vackra snön försvunnit och det är slaskigt men samtidigt isigt på gatorna. Att sköta en frusen bil låter inte så kul.

  1. Vissa dagar har det varit lite kämpigt att gå ut då det är halt och mörkt eller har regnat, eller då det varit -18 grader.
   Men jag har fått ihop mina 2500-2700 steg ganska lätt – försöker vissa dagar satsa på längre turer då tid finns och vädret är bra.
   Kram!

 10. Du är inte såå unik, med att sitta uppe sent och sova länge… Det gör jag mest varje helg och även nån vardag om jag är ledig. Jag mår bäst då min egen inre klocka får bestämma tiden och takten. Vi kollade också på Björn Skifs, han är så naturlig och härlig, varit min idol sen tonåren..

  1. Visst är det skönt då vi kan vaka och sedan få sova länge efter det.
   Men då jag ännu är i arbetslivet och måste orka upp kring 8.30 ibland så behöver jag hålla en viss rytm.
   Väntar på pensionärsdagarna 🙂

   1. Jag ställer mej hela tiden efter vad som krävs… Ibland har väckn kl 05…ibland 06…ibland 7.30 OCH när jag inte har väckning, ja då sover jag tills jag inte orkar sova mer… Dottern har skiftesjobb o jag sköter ju barnbarnet – ibland, vid ovanligt tidig väckn. går jag dit o lägger mej på soffan o har jag tur får jag sova en stund till

   2. Oj, det är tufft att vakna 05! Samma med 06 och 7.30 – för mig!
    Men jo, man anpassar sig förstås – både då det gäller jobb, passning av barn eller barnbarn osv.

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.