Julaftonen förbi och skyltsöndag, igen!

Till jultraditionerna hör att föra ljus till släktingars gravar på två kyrkogårdar. Här har vi lagt ner två ljus vid morfars hjältegrav, han var en många som stupade i kriget mot Ryssland i slutet av 1930-talet. Vem som har satt ytterligare ett ljus där vet vi inte. Varje stupad har vid sin minnessten en lykta och där finns alltid ljus till julen.

Det gällde i år att veta exakt var stenen låg och jag har nu lärt mig, andra raden söderifrån, första stenen från vänster. För nu fanns det så mycket snö att stenarna inte var synliga.

Samma var det på gamla gravgården där bland andra pappa ligger. Så mycket snö att stenen knappt syntes och jag kom med nöd och näppe fram dit i någon annans upptrampade spår. Vi hade spade i bilen men snön var frusen så i år nöjde vi oss med att lägga ljus vid bara pappas grav.

Jag fick många trevliga och fina gåvor, och några av dem visas på bilder längre fram. Den här chokladen är tillverkad för hand, somliga är bra på sånt. Tina heter hon som gjort mästerverket.

Och så avslutningsvis i detta inlägg – den traditionella söndagsskyltningen, årets sista faktiskt! Nästa söndag skriver vi redan 01-01-2023! Utmaningen förvaltas av BP med bloggen Konst eller konstigt 🙂

Bilden är tagen på en av mina kvällspromenader. Här kan vem som helst skylta gratis på torget i Lovisa. Så vacker är det ju inte då alla gamla nitar finns kvar, jag hoppas att de två skyltplatser som finns snyggas upp till sommarens bostadsmässa 🙂

16 reaktioner på ”Julaftonen förbi och skyltsöndag, igen!

  1. Den är ju så fin att det känns ”hemskt” att sätta tänderna i den, men jag ska nog äta den, för inte gjorde ju Tina den för att den ska samla damm 🙂
   Kramar till er!

 1. En fin tradition att sätta ljus vid gravarna, vackert är det också.
  Kommer osökt att tänka på ”anslagstavlan” på svt, ja, kanske inte så osökt men ändå.
  Mera sådana skyltningsnöjligheter på gator och torg tycker jag, det är inte många därute nu för tiden här.

  Ha en fin Juldag.

 2. Jättekul att du skyltar och länkar även på juldagen. Tusen tack!
  Gravraderna med lyktorna är sååååå fina och vackra och stämningen är högtidigt. Påminner om militärflygplatsen i Arlington, men den har ju inga lyktor vid gravstenarna.
  Sedan måste du har världens bästa lokalsinne. Alltså inte skulle jag veta va söder är – på en kyrkogård alltså. Inte i en stad heller för den delen…
  Älskar sådana analoga affischpelare. De har nästan dött ut. Å din pelare är extra fin, då den till och med har ett tak och man kan affischera på alla fyra sidor. Visst ser det aningen skräpigt ut, men charmen överväger.

  1. Kul att du gillar vår affischpelare – jag har gått förbi den många gånger och kom äntligen på att den kan ju hedra skyltsöndag!
   Väderstrecken lärde jag mig som scout och i en liten stad vet jag alltid var norr och söder är 🙂

 3. Instämmer i omdömena om raden av ljuslyktor vid gravarna. Väldigt stämningsfullt och vackert. Julen är en högtid då kreativa människor får blomma, härlig chokladskapelse.

 4. Chokladen gills som skylt också, den var så läcker. Vi har likadana annonspelare här i Falun, en är faktiskt med i min skyltsöndag. Kul att de finns kvar. Trevlig fortsättning

Glad för varje liten kommentar – ha en fin dag!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.